Året som varit.

Här sitter jag lite seminostalgisk och tänker tillbaka på året som varit. Det har ju hänt en hel del när man tänker efter lite noggrannare.

Några av årets sportprestationer:

Usain Bolt till exempel, 1,96 lång och väger 95 kg och endå snabb som en raket. Nya världsrekord på båda 100 och 200 meter slog han till med i OS i Berlin på tiderna 9,58 samt 19,19. Större idrottsprestation får man leta efter.

Michael Phelps som fick 8 OS-guld i Beijing fortsatte sin winning streak med 5 VM-guld och ett silver under 2009.

Men idrott är ju inte dirket mitt specialistområde så här kommer vad som hänt innom nöjesvärlden:

Michael Jacksson dog, från att varit fattig och hatad pedofil återfick han sin världsstatus och blev återigen miljonsäljare med sina best-of cd:s och det enda han behövde göra var att dö. Fatta vad nöjd han skulle vara nu om han bara hade fejkat sin död och sitter i ett underjordiskt palats någonstans på en hög pengar och bjuder underåriga på vin i colaflaskor.

En rad andra kändisar har också dött och en av dem är Patrick Swayze. Swayze var mest känd från dirty dancing och ghost från relativt långt tillbaka men medverkar i en rad andra filmer också så som Donnie Darko, Waking up in Reno mf.

En som dog aldeles nydligen (20 december och begravdes på julafton) är Brittany Murphy som känns igen från en rad filmer, Sin City, 8 Mile. Murphy var också musiker till viss del och här bjuder jag på en av hennes låtar som faktiskt är rätt bra om jag får säga det själv.

Oakenfold – Faster Kill Pussycat - Featuring Brittany Murphy Club Mix


Barack Obama blev väl officiellt president i år också om jag inte minns fel, i januari nån gång.
Så nu finns det inga vita huset mer utan bara en svart barack (höhöhö, tack olof för skämtet)
Och han håller nu på att genomföra sin sjukvårdsreform som i alla fall är ett steg åt rätt riktning för dem, socialism ftw! Socialism är INTE = kommunism som de flesta amerikanare verkar tro.

I Sverige tar vi stället kliv bakåt till 60-talet och integritetskränkande lagar så som IPRED och FRA trädde i kraft.
Way to go Sverige mer om just det ämnet orkar jag inte skriva för det har jag skrivit om så mycket redan men jag håller på att skita på mig bara jag tänker på det.

För mig personligen har inte så överdrivet mycket hänt, det har varit mitt i särklass lataste år någonsin.
Hela vårterminen hade jag nästan inga kurser kvar och gick ungefär 3 dagar i veckan till skolan sen efter studenten till nu har jag inte jobbat eller något (förutom sommarjobbet jag hade på tre veckor) utan har bara suttit hemma och softat mig. Så studentet är nog för mig årets mest minnesvärda dag. För er som inte tagit studenten ännu, gå INTE på möss-bajs-påtagningen, det mest världelösa jag gjort.

Årets minnesvärda låtar då. Året har dominerats fullständigt av Black Eyed Peas och Lady Gaga som har spytts ur radiohögtalarna 24/7. Andra som tagit en del plats är Beyonce och Rihanna så årets kvinnliga divor har väl stått för det mesta i musikväg i år.

Årets radioplågor: Boom Boom pow och I've got a feeling med Black Eyed Peas samt Poker Face med Lady Gaga, de var bra till en början men nu har man lessnat (stavning?)

Här är en mashup med alla 2009:s radioplågor :





Den mest minnesvärda ickemusikaliska musikhändelsen från i år måste endå vara Kanye Wests påhopp på Taylor Swift från WMA awards. Ta en titt för er själva om ni lyckats missa det:





Några nice filmer från i år som jag kommer minnas bäst är:
District 9, Avatar, 2012, inglorious basterds, lesbian vampire killers, underworld 3, wolverine, Star Trek, terminator 4, Up, Änglar och demoner, Moon, Transformers 2, Gamer, Surrogates, Paranormal Activity, Taken, Zombieland och Funny People.

Andra filmer jag kommer minnas från 2009 är: Watchmen, Twilight New Moon, knowing, Public enemies, harry potter 6, Gi Joe, Ice age nummer 547.

Årets bästa filmer för mig är:

-District 9
-Avatar
-Inglorious Basterds
-Funny People

Årets antiklimax - Knowing

Årets besvikelse - Watchmen

Årets skräckfilm - Paranormal Activity

Årets mest lönsamma film - Harry Potter 6

Årets skådespelare - Woody Harrelson (som är grym, speciellt i zombieland)

Årets bäst gjorda - delad ettaplats för Transformers 2 och Avatar.1

Årets over the top - G:I Joe

Årets sämsta uppföljare: Alvin and the chipmunks 2

Årets töntigaste filmtitel: Ninja Assassin, den kunde lika gärna hetat super ultra mega ninja power executer ninja murderer assassin infliltrator. Har dock inte sett filmen så kan inte uttala mig om den är bra eller dålig.


Så mycket mer finns nog inte för mig att säga så här, jag har säkert glömt massa viktigta händelser/låtar/filmer men då får ni skriva det i kommentarerna.


God fortsättning och gott nytt år! Vi ses nästa år, Örtmästaren signing out for 2009.



Con air

Nu har det varit jul och jag har tagit en paus från bloggandet för att vältra mig i fet janssons frestelse och knäck men nu är jag tillbaka. Jag har sysselsatt mig med att spela call of duty till wii som jag fick i julklapp vilket är riktigt nice och jag är nästan beroende, nästan. En träningscykel fick jag också vilket är riktigt nice nu när snön ligger tung runt gård och stuga, och att jogga känns inte så aktuellt om man inte vill plumsa i snö upp till knäna och få lunginflammation. Så jag passade på att cykla en stund och plockade då fram en gammal vhs-film nämligen con air med Nicolas Cage, John Malkovich, Ving Rhames, David Chapelle, John Cusack mf från förra milleniumet närmare bestämt 97.

Handlingen är som sådan att Cameron Poe (Nicolas Cage) just gjort klart sin militärutbildning och tar en runda på krogen med sin fru. Ett gäng fyllon kommer efter dem på parkeringen och i självförsvar råkar Cameron döda en av dem. Han döms för dråp och tvingas tillbringa åtta år i fängelse utan att träffa sin dotter. När väl den dagen kommer att Cameron blivit benådad och är på väg hem för att träffa sin fru och dotter inträffar det infernaliskt jobbiga - planet han är på blir kapat. Planet som fraktade högriskfångar blir kapat då "Cyrus the virus" (John Malkovitch) lyckats bryta sig ut ur sin cell och överrumpla vakterna. Kaos bryter loss på flygplanet och Cameron Poe försöker spela med för att sedan kunna avstyra kuppen och återvända till sin dotter.

Charmen med actionfilmer är just att de har ingen speciell ingående handling utan mer spektakulära scener
och man känner sig bara glad och avslappnad när man kollar. Inget får mig att le mer än en dålig one-liner eller en överdriven actionscen och fastän det är så uppenbart dåligt gillar man det endå, jag har någon slags hatkärlek till hela genren. Actionfilmer tröttnar man heller inte på i första taget, efter 2-3 år kan man se en actionrulle igen men en drama/thriller där man redan vet handlingen eller tvisten blir ganska avtrubbad andra gången man ser den.

Någon gång borde jag göra en sammanställning eller top 5-lista med de sämsta one-linerna då kommer ett klipp ur denna filmen definitivt vara med.

Som sagt, blir inget betyg för denna filmen idag. Jag tror alla där ute vet vad en stabil actionrulle är och detta är en sådan.

Peace out, wicked ya'll, yo yo smell ya' later.



Avatar

James camerons nya superhype som hade premiär den 18e i sverige och är hans första biofilm sen han gjorde Titanic 1997. James har regisserat Terminator 1 och 2 men inte terminator salvation vilket är ganska roligt för Sam Worthington som spelar huvudrollen i Avatar spelar huvudrollen i just den filmen, varför det är roligt får ni klura på.

Med en budget på $237,000,000 är Avatar den tredje dyraste filmen genom alla tider bakom bara harry Potter och fullblodsprinsen och Spider-man 3 som är den dyraste på $258,000,000 dollar. Med en sån budget kan man förvänta sig ganska flådiga specialeffekter och efter att ha sett filmen kan jag nästan påstå att flådigt är en underdrift.
jag är ganska övertygad om att det inte går att göra mycket snyggare än så här men trots det tycker jag många
gånger att Na'Vi (urinvånarna) rör sig lite konstigt. Ur visuellt synvinkel är det det enda jag kan klaga på, annars var hela filmen överdrivet snygg.

Filmens handling tar plats år 2154 på en avlägsen måne till en blå jättegasplanet likt jupiter.
Pandora som planeten heter är en plats väldigt lik vår egen jord och är också anledningen till att många människor gör den sex år långa resan dit för att skövla den på dess naturtillgångar. En av de som kommer dit är en rullstolsbunden marinsoldat vid namn Jake Sully (Sam Worthington) men han kommer inte dit i egenskap av sin militärutbilning utan han är utsedd att vara en "avatar-driver" Fullstora replikor av urinvånarnas kroppar som styrs genom någon slags mekanisk sarkofag hemma i basen. För Jake är det världens befrielse eftersom han nu har ben igen och kan springa runt hur han vill i den nya världen. Efter en expedition i jungeln blir har separerad från sin grupp och går vilse. Trött, hungrig och förvirrad blir han hittad av Neytiri som är en Na'Vi dvs en riktig urinvånare. Han blir för till deras by vilket är benägen innuti ett enormt träd.
Han blir mer och mer hemmastad och börjar snart tvivla på om människorna verkligen har rätt att vara på Pandorum.

Väldigt intressant film med ett enda stort moraliskt budskap: människor förstör. Jag tror verklien på detta, skulle Mars vara Tellus 2 skulle vi inte tveka en sekund att åka dit och skövla allt och bygga städer.
Den är unik på det viset att människan är boven i dramat och det är nog budskapet filmen försöker få igenom, vi har inte rätt till så mycket som vi tror och tycker.

Hela filmen fascinerande och bra men stundvis tycker jag att Cameron tar ned den till en lite för barnslig nivå och det tror jag inte filmen tjänar på i längden, merparten av filmens besökare är nog några jordsnurr äldre än 11.
I övrigt var filmen väldigt indragande och övertygande, man kände med Jake och Neytiri och mot slutet skämdes man nästan för att vara människa och inte en blå gigantisk slime-smurf.
Filmens största starkhet var miljöerna som var extremt snyggt gjorda och intressanta, man försöker föreställa sig  vad man själv skulle göra om man kom till en helt ny värld med helt nya varelser och outforskade områden.

2,5h var filmen vilket alltid är ett plus om den är bra och det var denna.
Antagligen inte den bästa filmen ni kommer se under eran livstid men absolut en väldigt bra sådan och jag ångrar inte för en sekund att jag gick på bio och såg den. Storslagen och faktiskt gillade jag handlingen.
Minus för att den var lite barnslig och clichéig ibland men på det stora hela en bra film.

Betyget då, hmm... 3,5 känns lite för snålt så det blir nog 4 av 5 nedfrysta parasiter i ett rymdskepp.



God Jul!

Funny People

Funny People var för mig en stor överaskning, jag förväntade mig en medioker komedi med Adam Sandler och Seth Rogen (Seth Rogen är bäst på mediokra/halvdåliga komedier) men faktumed att den här var riktigt bra. Jag har aldrig sett Adam Sandler så genuin och faktumed att under sin flummig image är han en riktigt bra skådespelare.
Jag kommer att tänka på andra komiker som försökt göra något annat än komedi, jim Carrey tex i an eternal sunshine of a spotless mind där han mest ser ut som en malplacerad stor gråtbebis. Adam Sandler däremot har verkligen hittat rätt här och jag kan inte annat än att bli imponerad.

Seth Rogen därimot gör en roll som han alltid gör, en lite skum och misslyckad ungkarl. Nog för att han är bra på det han gör men jag gillar skådespelare som överaskar en, man vill inte gå till en biograf och veta exakt vad man kommer se, man vill bli överaskad. Lika Jonah Hill som även han finns med på ett hörn, förvånade mig att inte Michael Cera var med också, då hade den misslyckade ungkarlsklubben varit fulländad.

Funny People handlar om George Simmons (Adam Sandler) som är en superkänd och superrik komiker.
Han har allt man kan önska sig, ett gigantiskt hus, tonvis med bilar och en lön som skulle få vem som helst att bli avundsjuk. Det enda han inte har är det viktigaste, vänner och familj för det har han valt bort till förmån till hans karriär och detta har gjort honom till en väldigt bitter man under ytan.
George börjar känna sig sämre fysiskt och går till en doktor som konstaterar att han fårr en allvarlig blodsjukdom i stil med leukemi. George sjunker nu ned till botten och blir till et bittert vrak och det är speciellt här jag förvånas och imponeras av Adam Sandlers skådespelartalanger.
Han beslutar sig iaf för att börja göra med stand-up och av en ren slump träffar han på Ira Wright -  en ung komiker som kämpar för att ta sig upp och få sitt genombrott.
George ringer dagen efter upp Ira och ber honom skriva några skämt åt honom. Sagt och gjort åker Ira därför ned till AL och börjar jobba som skämtförfattare och assistent åt George och det blir inledningen på ett väldigt strängt förhållande, Ira blir i stort sett Georges närmsta vänn och kommer under ytan på den sorgliga varelsen som är George Simmons.

Även för Judd Apatow är det här ett jätteupplyft, från att ha gjort filmer som Pineapple Express och supersugen (han gör bannemig inte en film utan att ha med Jonah Hill och seth Rogen) till detta.
Man känner igen det helt klart för långa slutet och kanske hade den här filmen likt Pineapple Express mått bra av att ha kapats lite tidigare (2,5 h lång var den). Men som sagt, om det inte vore för de uppenbara detaljerna skulle man inte kunna tro att det var han som gjort filmen, den känndes genuin och vacker.

Jag känner mig väldigt kluven när jag ska sätta betyg, jag vill ge den en femma men slutet var så, jag vet inte, märkligt. Hela filmen tar en vändning och handlingen blir nästan en annan än vad den var från början, George försöker få tillbaka sin gamla fru och det blir nån slags svartsjukedrama och det är framför allt denna delen jag tycker Judd kunde skippat eller i alla fall kortat ned.
Men trots allt detta knyts alla lösa trådar ihop i slutet av filmen och man känner bara att man blir lycklig.

Sista halva var sämre än den första och Seth rogen var för uppenbar men jag blev helt berörd av filmen och nu skriver jag samma sak hundra gånger för jag själv är osäker på vad jag tycker.
Men jag tycker endå att Judd, Adam och alla andra har gjort ett jätteuppsving.

Nej nu ska jag bannemig inte vara en surgubbe, alla filmer har dåliga sidor. Betyget blir 4,5 av 5, det förtjänar de efter detta. En riktigt bra film, se den om ni har möjligheten.


The expandebles

Nästa höst i Augusti dvs år 2010 kommer Sylvester Stallones nya film The expandables.
Jag tänkte inte skriva så mycket mer än att jag upptäckte den nyss och den har en helt galen rollista.
Några av namnen är:

Sylvester Stallone
Jason statham
Micke Rourke
Arnold Schwarzenegger
Jet Li
Bruce Willis
Dolph Lundgren

Mer stjärnpackat än så blir det nog inte, alla actionkändisar i en och samma film, den endai skaran jag saknar är Jean-Claude Van Damme annars är väl egentligen alla med. Ja finns fler än så så klart men ni fattar.

Här är trailern:


Tjipp och hej allesammans!

Till och börja med vill jag säga att jag är imponerad av svt:s talkshow Skavlan.
I senaste avsnittet hade de gäster som Robbin Williams och Will Smith i samma avsnitt, vilket är ganska imponerande för en svensk/norsk samproduktion. Visserligen har de numera högre tittarsiffror än Late Night with Conan O'brien (min personliga favorittalkshow) ungefär 2 miljoner tittare för Conan och ca 2,5 miljoner för Skavlan men varför går det att spekulera i. För det första går Conan varje vardagsnatt så de har inte råd att ha med lika flådiga gäster varje avsnitt och det är ur många aspekter svårt att gämföra en show som går 5 ggr i veckan mot en som går 1 gång.
Nummer två är att Conan sänds sent på natten (runt kl 11 tror jag) och skavlan kl 21 typ vilket naturligtvis också bidrar till att Skavlan får så många tittare - den är på primetimesändningstid. Och slutligen är konkurensen mycket större i USA, förutom att det är ett större tittarutbud över lag finns det andra talkshows i drivor, David Letterman, Jay Leno etc etc. Det som skulle tala för att Conan har potensial för fler tittare är att USA har ca 200 miljoner invånare, men sen sänds ju Amerikanska talkshower över hela världen så 2 miljoner tittare är kanske en orättvis siffra.

Men ja ja nog spekulerat i varför Skavlan har mer tittare, tycker personligen bara att det är intressant att spåna kring sånt med tittarsiffror etc.
Nog för att jag gillar Skavlan och har sett de senaste avsnitten men Conan O'brien kommer nog alltid förbli min personliga favorittalkshow.

Vad har mer hänt i tv-världen tro... Jo vartifrån kom 3D bio?? Känns som jag bott under en sten eller nåt, för ett tag sen var inget 3D nu helt plötsligt ska varenda film vara 3D, när började allt detta? Jag har inte hängt med men det känns som det börjat väldigt nydligen och exploderat.

Någon annan som följer dramaserien John Adams på svt? Jag får utbrott, etfer bara 3 avsnitt har de nu tagit en "paus" på två veckor!! Varför?!? Ja jag blir då inte klok på något idag. Ikväll kommer förhoppningsvis det nya avsnittet iaf.


På återseénde.




JCVD

Som står för inget mindre än Jean-Claude Van Damme och som är någon slags hybridfilm mellan fejkdokumentär och drama.

JCVD har återvänt till sin hemstad Bryssel för att försöka lugna ned sig och dessutom är han mitt i en vårdnadstvist med sitt ex om deras dotter. Vårdnaden går till mamman och Jean-Claude behöver nu skicka pengar till sin advokat för att överklaga domen. I sin bil på väg hem ringer hans advokat och berättar att JC:s check inte var giltig och han behöver nu skaffa nya pengar innan lunch, han och åker därför till bankkontoret.
Inne på banken pågår dock ett bankrån och en helt oanandes JC blir tagen gisslan. Alla tror dock att det är JC som ligger bakom rånet och det hela blir snart ett mediapådrag utan dess like.

För mig var den här filmen väldigt förvirrande, jag kände inte till handlingen i förväg och det gick inte upp för mig förens efter ungefär halva filmen att det var det här den verkligen skulle handla om - ett gisslandrama.

Utan tvekan dock JCVD:s mest personliga film, man får till och med se han snyfta/halvgråta under en scen vilket var något jag trodde jag aldrig skulle få bevittna. Som sagt handlar filmen om honom och inte någon av hans karaktärer (ja han spelar ju karaktären "sig själv" då filmen inte är baserad på en verklig händelse) så några speciella actionscener förekommer inte vilket också är ganska unikt. Så plus alltså för att han vågar visa en ny sida av sig själv.

I övrigt var filmen ganska luddig och seg, jag tyckte inte om den speciellt mycket personligen.
Den är ju så klart en filmskapares konstverk och hela grejen med konstverk är ju att man inte riktigt ska förstå dem, så kanske var det meningen men det fungerade inte riktigt för min del då jag inte fastnade för handlingen över huvud taget.

Betyget blir nog 2 avdankade actionhjältar av 5. Kul att se en ny sida av JCVD men inte så mycket mer.


Ullared

Ja och då syftar jag så klart på affären Gekås Ullared som ligger i just Ullared, den som är på tv i programmet Ullared. Kommersialismens högborg för medelklassen och skandinaviens största varuhus med allt mellan himmel och jord. Och det var dit jag skulle, plånboken var tung som en sten och här skulle handlas.

Klockan 00.15 fredag morgon gick bussen och framför mig hade jag en resa på ca 9 timmar.
De första två timmarna bedrev jag med att kolla på de två första avsnitten av serien Dexter på min iphone, makabert men ganska intressant program. Jaja hur som helst resten är inte så intressant, jag åkte buss och sov.

Klockan 9 på morgonen var vi framme och alla shoppingtanter på bussen hade ställt sig i startroparna och så fort bussen stannat kutade de iväg, och jag tror bannemig inte Usain Bolt hade hunnit efter.





På taket stod Boris i vanlig ordning och kollade ned på sitt imperium, dock i form av en papperssilhuett.



Väl inne i butiken var mitt första intryck "åh va trångt" 1000 shopaholics skulle in med sina kundvagnar och man fick knappt plats. Mitt andra intryck var att det var mindre än jag föreställt mig, visst det var stort men inte som man fått bilden av. Visserligen fanns allt man möjligtvis kunnat villja handla men det tog endå inte mer än 10 min att vandra från ingång till kassorna (förutsatt att du inte handlade något).

Billigt var det, för att nämna några saker fanns tex tröjor för 10 kr styck, 2 gig mp3 för 150 spänn typ, böcker 10 kr styck och så vidare och vidare och vidare och vidare.



Damernas klädavdelning.

Efter att ha handlat i kanske 2-3 timmar var vi klara och jag var ca 500 kr fattigare. Hittade mest kläder i form av vantar, mössa, tjocktröja och t-shirt men också lite random skräp och julklappar till folk.



Så här kommer ens kundvagn se ut varesig man vill eller inte efter man gått ut.



Efter detta kollade vi omkring i alla affärer som slagit upp omkring Gekås för att leecha på dess besökare, de flesta var lagershoppar vilket var nice. Net on net hade en lagershop bredvid där jag bla hittade en bashögtalare till datorn för 300 kr.

Så här såg parkeringen ut föresten, förutom det som syns i bilden fanns ett flervånings-p-hus till höger.




Efter detta hade vi enda flera timmar tills bussen gick och vi bestämde oss för att ta ett till varv i varuhuset Gekås fast denna gången var det mycket lugnare och skönare då de flesta handlat klart för dagen.

Då hittade jag den här herren, han gick runt i sin normala takt och jag frågade om jag fick ta kort på oss "ja det får du" svarade han. Efteråt sade jag tack så mycket så svarade han "varsågod". Svårt att säga om han tyckte det var drygt eller inte att fota men jag var den enda som pratade med honom av alla besökarna och jag var lite förvånad att inte fler lade märket till honom.

Lite star-struck blev jag av denna oordinära ordinära man.




japp mycker mer så finns inte att säga utan att missa inte nästa avsnitt av Ullared på måndag, det kommer i varje fall inte jag.

Hejdå!

Paranormal Activity

Den så omtalade skräckfilmen som beskrivs som en av de läskigaste någonsin.
Med en trailer där man får se publiken skrika och darra av rädsla, ta en titt själva:




Ja filmen är otroligt budget och det säger jag inte på ett dåligt vis, en film måste inte ha stor budget för att vara bra.
Hela filmen utspelar sig i deras hus, antingen i vardagsrummet eller i sovrummet och det är endast två skådespelare (förutom 2-3 till som var med typ en scen var).
Filmens sammanlagda budget var 15.000 dollar men den har hitils dragit in mer än 100 miljoner dollar vilket gör den till den mest framgångsrika indipendentfilmen någonsin (sett till pengaintäkter).

Den går i samma stil som Cloverfield och blair witch project etc på det viset att hela filmen är gjord via filmkamera som huvudpersonerna filmar med under filmens gång när de ska försöka bevisa att deras hus är besökt av en demon.

Mestadelen av filmen är de i sitt sovrum och man får se vad som händer i rummet via filmkameran.
Det som gör filmen läskig är att den är gjord som att allt skulle ha hänt på riktigt och den innehåller inga animerade rymdmonster osv och känns därför väldigt genuin.
Jag vidhöll intresset mestadelen av filmen men efter ett tag började den kännas ganska ohändelserik, en dörr knarrade eller nåt och det var inte förens i slutet av filmen det egentligen hände något.

Betyget blir nog 3,5 jag tyckte inte den var speciellt läskig men det kanske beror på dess hype.
Den var bra gjord trots sin låga budget och den var mer eller mindre intressant hela vägen igenom.
Min kompis vågade inte ens vara i samma rum och satt på toan i ca en timme tills filmen var slut så uppenbarligen
finns det personer som tycker filmen är riktigt läskig. Jag skulle nog endå rekommendera att se den för jag gillar inte riktigt skräckfilmern men tyckte endå om den här ganska mycket (haha det säger jag i varje skräckfilmsrecension).

Peace out!


Gamer

Gerard Butler (mest känd som Leonidas från 300) gör här återkomst innom actiongenren och det med råge. Han säger bara några få meningar under hela filmen fastän han står för den mesta bildtiden.

Filmen är lite som en blandning av filmerna Death Race och Surrogates. Dödsdömda fångar får valet att ställa upp i en tävling som heter Slayerz istället för att bli avrättade, kan de vinna 30 matcher återfår de sin frihet.
När de tävlar i slayerz är det blodigt allvar, full scale combat fast de får inte styra sina egna kroppar, deras kroppar är modifierade att lyda order - av spelare som sitter hemma i sina soffor.
Huvudpersonen (Gerard Butler) har vunnit 27 matcher och är bara tre matcher kvar från att återfå sin frihet. Hans spelare är en blott 17-årig kille med en väldigt rik pappa som betalar för spelen.
Hur ska det går? Vem vinner vem försvinner? Ja se filmen får ni veta.

Ja det är väl ungefär handlingen, plus en hel hög action.

Filmen är regisserad av männen bakom crank high voltage så ni som gillade den sortens intensitet
vet ungefär vad ni har att förvänta er.

Så väldigt mycket mer finns det faktiskt inte att säga tror jag, blod, krig och slakt.
If that's what you're into you scored jackpot.

Någonsin undrat hur en match battlelfield skulle sett ut i verkligheten, you're about to find out.
Haha jag känner mig som han som pratar i alla filmtrailers med mörk röst.

Jaja hur som helst, betyget blir 3 av 5. Fartfylld, actionspäckad och lite annorlunda action.





Tjohej

Har inte skrivit på några dagar, försökte göra en videorecension men min röst låter aldeles för fult för det så blev inget med det. Känns lite lamt att göra en video med textrutor som på de gamla stumfilmerna med charlie chaplin mf.
Så varför inte bara skriva som vanligt.

En serie jag kan starkt rekommendera är John Adams som går på ettan på söndagar. Serien handlar om USA:s andre president och hur han hjälpte till vid frihetsdeklarationen och så vidare, i medgång och motgång.
Serien finns att se på svt.se webbtv.

Jag har faktiskt inte kollat på någon film på länge, har mest kollat på tv. Följer massa program, playa del sol, vem kan slå filip och fredrik, parlamentet ja and so on.

Ullared är ju ett ganska omtalat program, alla kanske inte gillar programmet men det undgår nog ingen att handla är något alla gör och måste göra, vilket tror jag är en bidragande faktor till programmets popularitet.
Sen förstår jag inte varför alla gillar Morgan så mycket, jag tycker han är seg, sorgsen och rätt tråkig.
Han gör inte direkt något, går mest runt och ser ensam ut. Hoppas han trivs nu då när han blivit kändis.
Jag ska föresten ned till Ullared på fredag och handla julklappar mm, ska bli intressant. Vem vet jag kanske träffar Morgan eller Boris eller någon annan.

Hade tänkt se filmen Gamer imorgon, blir väl en recension på det troligen så tune in then.

Bye bye.




Här kan man snacka fettahumör.

RSS 2.0