Slututställning




Jahapp imorgon var det dags för sluttutställning då. Har varit på gruvstugan nästan varje dag den här veckan och slitit och jag måste dit imorgon (lördag) igen, åh va kul... not. Jag har gjort två lerfigurer varav en är sprucken. Har en tredje lerfigur som är en dödskalle med en lampa innuti, vilket påminner om en halloweenpumpalykta eller något.

Lincon 2009

Först och främst ska jag basra påpeka att det här kommer bli ett väldigt långt inlägg som jag brukar ha en tendens att göra, först kommer lite inledning så för er som inte orkar läsa så mycket rekomenderar jag att scrolla ned till den första underrubriken som heter "resan börjar"


Jag är en nörd. Så står det på Jimmys facebookanvändarbeskrivning och jag tycker nog att jag kan kalla mig nörd jag med.
Inte en sån som sitter och programerar mjukvara till linux och skrattar åt binära koder-skämt som denna:

There are 10 types of people in this world; those who understand binary and those who don't.

Förstod ni det skämtet rekommenderar jag att ni stänger av datorn och går och socialiserar er med människor som inte förstod det.
Jag är nörd i den benämingen att jag tycker om många spel och kan ängna rätt mycket tid åt dem, även om det inte är jätteviktigt för mig personligen eller ett beroende gör jag det endå för jag tycker om det väldigt mycket och det är bra tidsfördriv.

Ett ställe där det spelas spel väldigt flitigt är Lincon - Linköpings spelkonvent. I fyra dagar bor man på linköpings högskola som nu är fylld med brädspel, tv-spel, kortspel och allt annat i spelväg ni kan tänka er. Man bor i sovsalar inne i skolan (klassrum) och när man inte gör det spelar man spel helt enkelt. Simple as that.

I förväg planerade jag att spela magic. För att enklast förklöara vad magic går ut på kan man dra paralleller med pokemonkortspelet, man har kort som gör saker och en hel hög av dem men där slutar likheterna. Ja jättetöntigt tänker ni men jag orkar inte förklara mer, man kan säga att det är som pokemon för vuxna. Medelåldern på de som spelar magic är nog någonstans vid 20 år så det är nog inte klassat som ett barnspel direkt.

Jag tog i alla fall pärmen hemma, kollade vad jag hade för kort och slängde ihop dem i en hög sen satt jag och andreas och speltestade och disskuterade kort i typ 3 timmar. När detta var avklarat behövde jag bara låna en del kort av folk och sen var jag klar.




Resan börjar


Onsdag den 20e var det dags att bege sig ned mot Lincon. Föraren Flinta aka Johan skulle köra eftersom han var den enda med körkort så han kom med bilen till Jimmy där jag väntade. I bilen fanns också Potter aka Tommy och Bullen aka Stefan.
Jag, Potter och Jimmy hade gjort en varsin spellista på 1 timme att spela i bilen men Flintas failbil hade varken radio eller cdspelare så vi fick lösa det på ett mer omständigt sätt.
Potter som satt i mitten i baksätet fick ha en bärbar dator på stand by som gav ström till två högtalare som han höll i händerna, till högtalarna koplade vi en mp3 som alla låtarna var inlagda på.
Jag hade ansträngt mig ganska mycket för att välja cplåtar men också en del bra låtar som jag trodde de andra också skulle gilla. Ja i alla fall blandeade vi låtarna och den första som kom upp var en av mina nämligen Halleluja med George Friedlich Händel och alla utom Potter suckade högljutt (jag var förstås nöjd eftersom det var syftet med låten hohoh). Resten av låtarna var metal så det blev ganska uttjatat efter fyra timmars resa, det var faktiskt rätt uppiggande när en av mina "lustiga" låtar kom även om alla började vråla "BYT LÅT" när tex chewing gum med Annie kom (ni kan söka på youtube men ni kommer ångra er).
Vi stannade bara en gång och det var för att äta på donken, vid det här laget hade Flinta en huvudvärk och var inte på sitt bästa humör. Väl tillbaka i bilen satte han i öronproppar så inte Jimmy kunde skrika mer i hans öra. Det var väl ungefär vad som hände på resan.

Vi kom fram till vår slutdestination vid ungefär kl 22 på kvällen och var rätt möra. Vi staplade in på konventet och träffade där Gustaf, Andreas mf som åkt i en annan bil. Eftersom konventet inte öppnar offeciellt fören på torsdagen alltså dagen efter, fanns inte så mycket att göra, inga tv-spel eller dylikt fanns ännu så det jag gjorde var att spela lite magic och se gå och lägga mig.


Torsdag

Nu jäklar var det the real deal som gälde, Pour Tour Qualifier i magic the gathering och uppfriskad med sex timmars sömn (fem natten innan) var det bara att köra.

Match 1 möter jag Andreas, doh av de typ 80 personerna som var med i tävlingen möter man så klart en man känner och dessutom den som man byggt leken tillsammans med. Hur som helst hade jag nog fördelen och med en del tur lyckades jag vinna.

I match två förlorar jag, i match 3 vinner jag och i match 4 och 5 förlorar jag vilket gör att jag hoppar ur turneringen för att syssla med något annat i stället för att slösa tid och förlora mer rating. Hur som helst var det nyttigt för jag kom på en del ändringar till leken som kom att visa sig bra senare.

Nu någon gång under dagen kom också Turner som ansvarade för tv-spel så det var bara att köra på med super smash bros meele och liknande.
Finns inte så mycket mer att säga om dagen, sprang runt överallt och gjorde olika saker och pratade med olika människor, kom i säng relativt tidigt - kl tre typ.


Fredag


Jag ligger och sover skönt i min sovsäck när en hög babianer kommer inspringandes i rummet kl 9 på morgonen, tänder alla lampor och börjar spela något sorts brädspel.
- Är du trött? frågar en av dem mig när jag ställt mig upp. Jag funderade på om jag var vaken eller om det var en mardröm sen svarade jag - ja...
JImmy och Stefan vart dock mest ägda eftersom de hade spelat maffia och lagt sig kl sex på morgonen.
Alltså 17 timmars sömn på fyra dygn, det var bara börja klunka energidryck och härda ut.

Den här dagen hade jag inget speciellt inplanerat förut ett sm-kval i magic som började kl sex på kvällen. Jag åt hamburgare och gick runt och fulade mig lite allmänt med tv-spel och liknande, hann också speltesta och göra några sista ändringar på min lek.

Flinta var vid det här laget väldigt uttråkad och gick runt och såg ut som att han hade sett en fyra timmars föreläsning om tjeckoslovakien eller nåt. Lite senare träffade han en kompis som också tyckte om Halo (Flintas största intresse förutom world of warcraft) så efter en 20-minuters diskussion om olika klaner och liknande bestämde de en play-date till nästa dag och Flinta såg ut som en sexåring i en godisbutik.


Jag ängnade hela kvällen åt sm-kvalet i magic, 7 rundor på 50 min var som började kl 18, do the math så får ni reda på hur länge jag satt i ett kvavt rum med 70 andra svettiga nördar och spelade kortspel.


Följande är för de som spelar magic så ni som inte spelar magic själv bör skippa följande del. Hoppa in vid nästa rubrik.


Match 1. Jag möter 5cc. Jag får börja och lägger nole hierarch. Runda två kommer woolly thoctar och så vidare, jag köttade på helt enkelt och han hann inte hitta något svar fören det var för sent så 1-0 till mig. Runda två spelar jag ut en del djur men han har svar i form av maelstrom pulse, wog och annat och när han får broodmate dragon är det bara scoopa ihop korten.
1-1. Sista rundan får jasg en halvdan start, droppar några djur och får ned honom på en kanske 11-12 liv innan han kan börja försvara sig. Hittar en anathemancer som han inte kan kontra och sex däng i honom. Övertaget går allt mer till honom och till slut sitter jag med tomt bord och tom hand mot en broodmate dragon och en hand på sju kort. Han vill inte att jag ska kunna uneartha min anathemancer så han bouncar ett land med en cryptic command på sin tur och är på det viset uttapad när han passar turen. Jag flippar översta kortet som är en anathemancer och känner mig väldigt nöjd.
2-1 alltså.

Match två möter jag någon random monosvart craplek som på något vänster lyckats ta sig vidare och vinner relativt lätt med 2-0. Corrupt på typ 4 miljoner i mina djur var dock ganska jobbigt.

Match 3 möter jag boat brew och här börjar det bli riktigt jobbigt. Den här matchupen är riktigt jobbig för min del och reveillark, siege-gang commander och ajani vengeant är kort som gör livet surt för mig. Match ett racar jag honom men bloodbraid elf, anathemancer och dylikt och vinner. Runda två lyckas han ståla till lategame och får ut en hög jobbiga djur så det är bara för mig att scoopa ihop korten.
Runda 3 får jag en rätt aggresiv hand igen och slår ned lite liv på honom. Han får ut en del djur men jag får ut brion stoutarm och slänger en kossa i nyllet på honom för seger. 2-1 alltså.

Match 4 börjar med en deckcheck och enligt traditionen får jag enn gameloss, detta på grund av att jag råkat ha kvar ett brädkort i main så match fyra börjar med 1-0 till min motståndare. Jag känner mig allmänt less men ger mig änd in i matchen, kanske mer taggad än innan.
Jag börjar med bop och passar tur. Runda två ram-gang följt av bloodbraid elf runda fyra som flippar woolly thoctar. Eftersom faerieleken inte spelar massremoval kune han inte göra annat än att spela ut tjumpblockers tills hans hand var tom och hans liv slut.
Runda 2 håller han på en idiotisk hand, 2 sunken ruins och 2 reflecting pool. Jag får en normal hand och kan bajsa i hans nylle medans han sitter med färglös mana och grinar. Tur för mig men kanske rättvist endå med tanke på att jag också förlorat en match innan vi ens började.
2-1(0)

Match 5 möter jag ingen mindre än Emil från hofors som är en gammal vän. Han spelar kithkins men en vit lek kan inte göra så mycket mot goblin outlander med loxodon warhammer och det står 1-0 till mig. Match två sitter vi och rustar upp våra styrkor rädda för att göra något. Emil anfaller och spelar mirrorwave vilket resulterar att typ allt på bordet dör. Jag får shriekmaw och lite fler djur och lyckas vinna innan han hittar svar.
2-0

5-0 i matcher alltså, allt jag behövde göra nu var att drawa i mina två sista matcher vilket jag gjorde och en plats i sm och 750kr i prispengar var säkrade. Jag gick alltså 5-2-0 och kom på en andraplats.
Att inte vara nöjd vid det här laget vore smått oförskämt och jag var jätteglad. Gustaf lyckades komma på en sjätteplats och även han kvalade (yay!)



Lördag

Efter att ha spelat magic mot flinta till kl 4 var jag rätt trött när babianflocken rusade in i rummet igen kl 10. 23 timmars sömn på fem dygn var ett faktum och vid det här laget var jag smått utmattad. Nu var det i alla fall inget mer magicspelande utan jag spenderade hela dagen med turneringar i guitar hero 3 och rock band. Det var helt underbart att spela guitar hero 3 igen efter att ha spelat rock band som är extremt dåligt i jämförelse. Jimmy spelade också guitar hero men han åkte ut på första matchen. Jag vann nätt och jämt min första match och avanserade. I match två mötte jag någon random kille och lyckades bara vinna 1 av våra 3 låtar så även jag åkte ut.

I rock band spelade vi bandvis, jag spelade gitarr, jimmy trummor, turner bas och någon random kille vi hittade som hette magnus och såg ut att vara typ 35 år sjöng. Det gick till så att varje band valde en låt var som båda banden skulle sjunga.
Fick man mer poäng än motståndaren på en låt fick man poäng och vann banden en låt var var det publiken som skulle avgöra. Det blev oavgjort och publiken röstade fram det andra bandet fastän de var klart sämre och körde på medium och vi på expert.

Kl 12 kollade jag på verbal combat vilket går ut på att folk utmanar varandra i slagsmål men det finns en tvist - man får inte ha kroppskontakt utan måste beskriva med ord vad man gör. Publiken röstar sedan fram en vinnare.

Den här natten kom jag i säng kl 2.


Söndag

Jag vaknade kl 11.30 och kände mig otroligt utvilad. Idag var det dags att åka hem och fyra dagar av skörbjuggskost i form av hamburgare var över. Vi tog farväl av Lincon med en sisa linconburgare innan vi kl 13 satte oss i bilen och körde hemåt.
I bilen på vägen hem var Flinta så emo som bara flinta kan vara och Jimmy var butter på flinta och vise versa så sstämingen i framsätena var inte på top. Desto bättre var det i baksätet där jag och Bullen och Potter satt och roade oss genom bokstavsleken, ni vet leken där man väler ett ämne tex djur sen ska den andra säga ett djur som börjar på den bokstaven föregående djur slutade på. Fast vi hade inget ämne utan fick säga vad vi ville vilket slutade med att vi helt enkelt inte orkade mer utan alla somnade och när jag vaknade var vi en halvtimme hemmifrån.



Veckans fail:  Jimmy åt skinka och potatissallad och märkte efter ca 10 min att han skurit med knivens handtag.

Veckans diskussion: Potter och Bullen spelar ordleken och Potter har ställt in sig på att säga dansgolv eftersom Bullen bara gett honom ord som slutat på D hitils men Bullen sade pung så diskussionen gick vild. Pung! Dansgolv! Pung! Dansgolv!

Veckans sämsta: Att inte duscha på fyra dagar gör att man känner sig rätt äcklig.

Veckans win: kombinationen Mjölby-Potter .



Oj oj den som orkar läsa allt detta är värd ett pris. Tack för mig och på återseende.




Utmaning

Hej som ni kanske såg i mitt förra inlägg gjorde jag en bild av en katt som surfade på en båt.

Andreas gav svar på tal //glorfindel.blogg.se/ med en mycket fin egentolking.

Så jag tänkte helt enkelt utlysa en liten "tävling" gör en egen version av bilden och skicka till mig så lägger jag upp den på bloggen, den behöver inte vara gjord i photoshop, du får använda precis vilken metod du vill. Paint, blyerts på papper, kissa i snön och fota eller hur du vill.

Alltså: En katt som sitter på en färja som surfar på en våg. Det ska vara blixtar på himlen och i vågen ska det finnas en delfin med ryttare. Kolla inlägget nedan. (Alla detaljer måste inte finnas med men det vore kul om de gjorde det)

Maila bilden till mig eller ladda upp den på din blogg/facebook eller vad som helst så laddar jag upp bilden här eller länkar till den.

[email protected]  är min mail.

Och som sagt alla bidrag läggs upp på bloggen och ni får givetvis vara anonyma om ni vill. Annars kan det ju vara ett bra tillfälle att promota sin blogg eller något annat lite.

Så då väntar jag ivrigt på bidrag.



Lite art

Idag var jag i skolan från 9-4 och jobbade med photoshop. Den här gjorde jag på 40 min sen satt jag resten av dagen och kollade på youtube.



Notera att det sitter en ryttare på delfinen ^^

Cube 2 plus lite random

Hej allesammans, som jag skrev i förra inlägget funderade jag på att se cube 2 och 3 och jag kunde naturligtvis inte hålla mig.
Jag och min gode vän Johan aka Flinta satte oss framför tvn hemma hos mig och vi kollade så ögonen blev fyrkantiga (höhö fyndigt va?)

MEN, som Tony Irwing skulle sagt, först lite annat innan jag återkommer till recensionen. Jag hade nämligen tänkt att tipsa om lite roliga och bra hemsidor först.

Jag tränar ganska mycket som en del vet och jag har hittat en grymt bra sida för träningsintresserade.
träningsprofilen.se Här kan du hitta allt som rör träning, kostråd, träningsövningar, forum, träningsdagböcker och man kan till och med få en personlig tränare i 20 dagar som coachar en via mail och kommenterar dina träningsdagböcker, det har hjäpt mig jättemycket. Man vet inte så mycket som man tror, perfekt sida och jag är helt fast nu.

playhimoffkeyboardcat  Är en helt awesome sida. Roliga klipp som avslutas med en katt som spelar keyboard, det blir inte mycket bättre än så här.

Här kommer ett smakprov:



Keyboardcat verkar vara lite av en meme och fler klipp kommer dagligen på sidan.

Sen slutligen innan jag börjar kommentera cube 2 "hypercube" vill jag visa lite gammal hederlig kristen musik.
Ja ni hörde rätt - kristen, dock inte så hederlig kanske. Här kommer en låt som heter martyr och handlar om jesus:



Bra eller dåligt? Kommentera. Jag tycker i alla fall det är riktigt bra. Ni kan ju fortsätta lyssna när ni läser recensionen nedan.


Dåså åter till recensionen som inte kommer vara så jättelång förhoppningsvis.

Cube 2 "Hypercube" från 2002 (alltså 5 år efter ettan) börjar exakt som sin föregångare. En person vaknar upp i ett kubrum, hon vet inte vart hon är, hur hon kom dit eller varför. Hon öppnar en dörr, går in och dör. Samtidigt i ett annat rum befinner sig en privatdetektiv och snart ramlar fler och fler personer in, en psykolog, en ingengör, en dataspelsutvecklare, en senil tant, en advokat ja ni fattar. Sen börjar chargången som vanligt, varför är just de där, hur tar man sig ut, är siffrorna kordinater? Dock är den här kuben heeeelt annorlunda än den från första filmen, här finns det nämligen en fjärde dimension *suck*. När man öppnar en dörr kan man hamna i vilken kub som helst i hela systemet för kuberna teleporterar sig. dessutom är alla kuber i olika tidsdimensioner så det kan hända att man stöter på sig själv om man öppnar en kub.

Alla rum är jätteljusa som i ett ljusterapirum och det finns inga fällor i något rum, istället finns det en gensomskinlig vägg som jagar dem genom kuberna plus en triangel som lir stor och strimlar folk. Tyngdkrafterna är olika i alla kuber, tex om du kliver in igenom en vägg kan du ramla ut från taket i nästa kub. Dessutom går tiden olika snabbt i olika kuber. Ja ni fattar det blir inte mer förvirrande än så här.

Filmen var inte ett dugg läskig bara jobbig och förvirrande. Alla kan nog hålla med om att det är läskigare att kolla på scream eller sjätte sinnet än till exempel något av stephen king och det beror på att man är mer rädd för det som skulle kunna finnas i det verkliga livet än monster och levande bilar osv. Samt att det otroligt skarpa ljuset i alla kuberna gör det så oläskigt att det inte finns. Allt detta gör filmen till otroligt dålig och ointressant.

Jag hoppas verkligen att den tredje filmen återgår till som den var i ettan.

Betyget blir 1 buljongtärning av 5, jag skulle hellre suga på de här lukta gott-sakerna i pissoarer är att se filmen igen.

Cube

Hej allesammans, här kommer en gammal hederlig filmrecension.

The cube från 1997 är en film som handlar om vad det låter som - en kub, med ännu fler kuber innuti.
Lite som en sån här faktiskt:



Filmen börjar med att en kille vaknar innuti en av kuberna, ett rum helt kvadratiskt. På varje vägg finns en dörr så totalt sex dörrar i varje kub och alla dörrar leder till en annan kub med lika många dörrar. Mannen som jag nämnde tidigare bestämmer sig för att öppna en av dörrarna och kliver in i ett nytt rum. Han ser sig förvånat omkring och blir sedan helt utan förvarning strimlad av ett gigantiskt stålnät som kommer fallandes från taket.
På ett annat håll i en annan kub vaknar en annan person upp och undrar vart han befinner sig. Snart kommer fler och fler människor inramlandes i hans kub, fem totalt. De listar ganska snart ut att i vissa rum finns dödliga fällor men i andra inte.
En polis, en doktor, en student, en kontorsarbetare och en utbrytarexpert, varför befinners sig just dessa personer i kuben, är de alla där av ett syfte? Och varför finns det tre tresiffriga tal i ingången till varje ny kub?
Ska dessa personer lyckas lösa kubens gåta och ta sig ut eller ska de gå under av brist på mat och vattent?

Kubens gåta är mer komplex än vad man först kan tro och vissa i gruppen börjar tappa förståndet, går det ens att ta sig ut?


The Cube är en mycket intressant film, det finns så mycket mystik, gåtor, frågor och spänning. Påminner lite om filmen phone booth med Collin Farrel för er som sett den, i det avséendet att hela filmen utspelar sig i en och samma miljö - kuber. Det enda som skiljer kuberna åt egentligen är att de har olika färger på väggarna. Med andra ord en väldigt budget film faktiskt.
Detta behövdes för att göra filmen:

En kameraman, sex skådespelare, en regissör och ett kubformat rum med transparenta väggar så man kan lysa med färgade lampor genom och få dem att se ut att ha en annan färg. That's it. Tillochmed effekten av att kuberna skakar är gjorde endast genom att kameramannen byter plats med Michael J Fox i några sekunder (för de som inte förstod skämtet - Michael J Fox har parkinsons, och ja det är han som spelar huvudrollen i tillbaka till framtiden)

Men trots allt detta är the cube en otroligt faskinerande film, man undrar hela tiden vad som är syftet med kuben och varför alla personerna är där inne, vad finns i nästa kub och så vidare. Det är kanske inte en film man skulle vilja se fleran gånger men det finns faktiskt två uppföljare, ja hör och häpna två filmer till av krypande mellan kubrum.

Den bästa b-filmen jag sett, 3,5 sockerbitar av 5.

Det visar sig om jag kollar på cube 2 eller 3, om någon är sugen på reviews är det bara att skriva det i kommentarena.
Tack för mig.

Och ett sista råd - think outside the box.

RSS 2.0