Ser jag dubbelt?

Såg denna trailerna av en slump idag. Min första spontana tanke var, va ska katy perry börja göra film?
Så efter trailern surfade jag in på imdb.com och det visade det sig att det visst inte var utan en viss Zooey Deschanel, kolla själva på trailern.




Vem är vem??? Jag blir förvirrad.



Star Wars typ

Har varit på filmkväll och plöjt igen de tre gamla starwarsfilmerna dvs 4, 5 och 6.
Jag såg mest fragment av dem då jag sprang runt och dampade mest men jag har sett dem förut och vad kan man säga om dem jo, kult, före sin tid, fantastiskt bra handling, ett par riktiga fempoängare helt enkelt.
De nyare filmerna 1, 2 och 3 har förlorat en ganska stor del av charmen föregångarna hade men jag tycker fortfarande de är bra. Ja nog sagt om dem för vem har inte redan sett dem så bajs bajs om det ämnet.

Sen måste jag bara påpeka för de som inte redan insett det att körslaget måste vara ett av de sämsta tv-programmen på väldigt länge. Ett gäng b-känisar som står och sjunger gamla töntlåtar falskt och med
barnkalas/lilla melodifestivalen-stämning. Nej jag skulle nog hellre diskutera politik med Anna Anka än att se ett till avsnitt av dyngan.

Sen har jag kollat på idol. Laguppställningen känns lite halvtam, ingen superstjärna än så länge men jag gillar nog
Rabih mest hitils. Tyck till om årets tävlande (kommenteraknappen under detta inlägg)

Ja jag har nog inte så mycket mer att säga just nu, hej så länge.


Dagens låttips: http://open.spotify.com/track/0kNvo38XyBTOtRnTHwaWhg






Star Trek (från 2009)

En kort recenssion av nya star trek.

Handlingen utspelar sig i början av spock och kirks liv och karriärer och kan väl ses som en prequal till serierna på tv. Jag har iofs aldrig sett speciellt mycket av serierna men jag har väl iaf en hum om vad det är för något.
Jag vet inte om det kommer leda till en mer rättvis eller mer orättvis recension att jag inte sett de gamla avsnitten men om någon har synpunkter är det bara att klaga på.

Ett av människoimperiets skett befinner sig vid ett svart hål och utfarandes kommer ett gigantiskt rymdskepp med fientlig inställning. Det stora skeppet börjar snart att bombardera det lilla skeppet med farliga projektiler.
Kaptenen på the federation-skeppet åker över till det andra skeppet för att förhandla och "den blivande" kirks pappa tar över befälet. Kaptenen blir dödad och kirks pappa bestämmer sig för att skicka iväg alla andra i räddningskapslat medans han själv stannar på skeppet för att ge de andra tid. Under detta får den nye kaptenens fru värkar och kirk föds, lagom tills hans pappa gör ett kamikazeanfall med skeppet.

Nu får man se Kirk på jorden och i 20-årsåldern typ. Han går ett universitet för att likt hans far bli rymdskeppskapten. Spock är också där (man får en del bakgrundshistoria till varför de båda är där men jag vill inte avslöja för mycket). Snart visar det sig att Vulkan (Spocks hemplanet) är under anfall och de båda kastas in i deras första rymdäventyr tillsammans.

Intressant film, och bra måste jag säga. Skådespelet kan jag väl inte direkt klaga på heller, de gör ett bra jobb.  Zachary Quinto som är mest känd för sin roll som Sylar i Heroes spelar Spock men utöver det är det inte en speciellt stjärnspeckad rollista.

Ja vad ska jag mer säga, en äventyr/action/sci-fi med en del nostalgikänslor och rätt bra handling.
Bra specialeffekter även om det inte förekommer i överdrivet stor skala.
Stabil och bra film, gillar man genren tycker jag man ska kolla in denna.

Betyget blir 3,5 av 5



Transformers 2

Om jag skulle få recensera den filmen med ett ord skulle det vara: ögongodis. Hela filmen är nästan oförskämt bra gjord och om man inte visste bättre skulle man nästan kunna tro att transformers fanns på riktigt.

Handlingen då. The fallen one som är en gammal desepticon som för länge sedan brytit mot kodexen att inte skörda planeter med liv på har återvänt, hans mål? Jorden så klart. Han återuppväcker megatron som legat på havsbottnen sen förra filmen och en annan gammal räv kommer till desepticons hjälp nämligen starscream.

Sam som börjat college börjar få psykoser och skriver konstiga formler på alla väggar som han själv inte vet vad de betyder. Det visar sig snart att Sam är nyckeln till desepticons framgång, utan honom kommer de inte åt formlerna de behöver för att erövra världen. Optimus prime behöver också hjälp, han är tillintetgjord och för att återuppliva honom och rädda sig själv behöver sam hitta en uråldrig artefakt, gömd i det avlägsna Egypten.

Ett till plus i kanten är att filmen är 2,5 h lång, vilket förvånar mig med tanke på vilken tid det måste ha tagit att göra alla animationer.

Vi undkommer dock inte det faktum att transformers är och förblir ganska töntiga och one-liners i stil med "damn, I'm good" efter att en transformer vunnit en duell får en att slå sig över pannan varje gång.

Jag är endå rätt road av den här filmen och för mig överväger plus minus så betyget blir 3,5.
Är det någon film ja skulle vilja se i HD så är det denna.


PS, idag vann mitt postnummer på postkodmiljonären och vi hade ingen lott, så är liite butter.


Här kommer en trailer till filmen, ha det bra tills nästa gång.


G.I Joe Rise of Cobra

Japp, ta in namnet och föreställer i huvudet vad ni tror filmen ska handla om. Japp det är ungefär vad ni trodde det skulle vara, over the top töntig actionrulle.

En skottsk klansman vid namnet McCullen har utvecklat ett vapensystem med sk nanoteknologi vilket innebär att man skjuter en snorliknande vätska som innehåller nångon slags metall-termiter som käkar upp all metall. De planerar att använda vepnen på alla stora städer, Beijing, Moskva, Washington och Paris.
McCullens "general-ninja" eller vad han nu är heter Storm Shadow. Ok, då tänker jag så här, hur gick diskussionen mellan manusförfattarna egentligen? - "hmm vi ska komma på det coolaste namnet någonsin" "Ja jag vet, Storm Shadow" "ja shit va coolt det tar vi."

Ja i alla fall Storm Shadow är någon slags superninja som arbetar åt McCullen och gör hans dirtywork.
De enda som kan stoppa den onde professorn är G.I Joes - ett team superhightech och supertöntiga elitsoldater som bor i ett hål i Egypten.

Ja sen slåss G.I Joes och de onda cobras med varandra hela filmen, bla bla bla.

Filmen är extremt påkostad och det märks, hela filmen är i stort sett en enda lång actionscen med coola och snygga specialeffekter. Så plus för det, snyggt gjord. Minus för dålig handling, töntig, väldigt förutsägbar, allt blev exakt som man trodde det skulle bli.

Om jag vore 10 år gammal skulle den här filmen säkert vara obeskrivligt bra men nu är det inte så och jag är lite mer klarsynt nu än då. Men jag ska inte vara allt för taskig mot den här filmen, den var endå rätt kul att titta på och faktiskt rätt underhållande men det var endast på grund av att den var så snyggt gjord och påkostad, tror det kostade närmare 100 miljoner dollar att göra filmen och de drog sedan in närmare det tredubbla så det var i alla fall en god investering för filmbolaget.

2 av 5 blir betyget men den var endå sevärd tycker jag.


Här kommer något intressantare, appelmormors och min nyaste filmproduktion :P
Jag presenterar stolt:

Gorilla på stan eller något, här är den iaf.


Hejsan

Ja det var ett tag sen jag skrev men jag var så less på filmrecensioner att jag var tvungen att ta en paus, men inte heller nu kommer jag skriva om en film, kanske blir inom en snar framtid dock. Har nydligen sett Surrogates på bio och planerar att se star trek (den nya) och transformers 2, kanske blir något om dem ifall jag orkar/folk vill.

Jag har också arbetat på ett nytt "busprojekt" i stil med den med McDonald's, där jag bland annat går iklädd en gorilladräkt och handlar bananer på stan mm, så håll utkik efter den i framtiden. Och justja, det blir ett återbesök på donken så missa inte det.


Grym låt - dance of the manatee med fair to midland. Jag har glömt hur man länkar i html och jag orkar inte ta reda på det just nu så ni får kopiera texterna om det inte är för jobbigt för er.

http://open.spotify.com/track/7BsHhjp7iydH8QJFzPb8TD

eller om ni föredrar youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=AO4xtX9fFGk&feature=PlayList&p=2E09B2D03329CA64&index=1


Det var allt jag har att säga idag, vi hörs.




Photoshopmästaren gör det igen.

RSS 2.0