Benjamin Knapp

Eller ska jag säga Benjamin Knäpp? Ja det kan man fråga sig, för rätt knäpp var han. Ja som ni kanske förstår har jag sett filmen The Curious Case of Benjamin Button. Vem har inte funderat för sig själv "tänk om man föddes gammal och sedan blev yngre" det har i alla fall jag gjort. För mig var filmens upplägg ganska tilltalande och intressant resultatet var dock inte vad jag hade hoppats på. Hade jag viljat somna framför tv:n hade jag kollat på Adaktusson på tv 8, men jaja hur som helst, handlingen lyder som följer:

En gammal kvinna ligger på ett sjukhus och inväntar döden. Vid hennes sida sitter Carolyn - hennes dotter. Den gamla kvinnan börjar ganska genast berätta en småtokig berättelse om monseur cookie som byggde en klocka som gick baklänges för att hans son skulle kunna komma tillbaka från första världskriget.
Den gamla damen ber nu sin dotter fortsätta läsa för henne ur en bok som ligger på en stol.
Hon plockar upp boken och konstaterar att det är Benjamin Buttons dagbok.

Benjamin Button föds och ser ut som Arne Weise och därför springer hans pappa genast och lägger honom på närmsta hustrapp för att bli av med honom. Detta hus verkar vara ett ålderdomshem och en av sköterskorna bestämmer sig för att alla är vi barn av gud och även den här. Hon tar hand om honom och han växer upp som åldring tillsammans med åldringar. Sen fortsätter filmen så i snigelfart och han blir sakta men säkert yngre och yngre. Han blir tillsammans med en tjej han träffat som liten och de möts på mitten men åldras åt olika håll. Ja justja Benjamin Button jobbar på en bergningsbåt i hundra år också.

Carolyn får mot slutet av dagboken reda på att Benjamin är hennes pappa och bla bla bla.

Ja om jag ska försöka vara lite konstruktiv då, inte speciellt intressant film, 2,5 timmes sömnpiller faktiskt och efter en och en halv timme fick jag lov att spola 30 min för att orka kolla på slutet. Jag kan erkänna att filmen var rätt fin och beskriver omständigheterna runt den här speciella mannen och hans livsöden, synd bara att de valde att göra det så fantasilöst och långtråkigt. När Benjamin börjar jobba på bergningsbåten fick jag lite Forrest Gump-vibbar, föresten när jag tänker efter är hela filmen ganska lik. Kolla vad jag hittade efter lite efterforskning:




Ja hur som helst, lovande koncept men dåligt utfört. Jag hade viljat se hur hans "åldrande" kunnat användas eller vilka situationer det hade kunnat skapa lite mer, inte ett kärleksdrama med en tvist. Visst får man se hela hans liv från födsel till död men jag tycker ändå att man borde satt mer fokus på det och filmen borde varit kortare för det blev bara segt i längden.

Ja betyget blir nog 2 av 5, fint men tråkigt.


Benjamin Button som nyfödd.

Tjo

Hej här sitter jag och är sjuk för mig själv, tänker bara att det var tur att jag blev sjuk nu och inte när jag jobbade.
Sommarskolan som varit mitt jobb är nu över och det är sällan man saknar ett jobb men det gör jag.
Ja som sagt, vad kan man göra när man är sjuk? Jag har sovit, kollat på tv, tv och tv och surfat lite. Jag försöker lära mig namnen på alla länder, har dragit igenom Europa och mellanösterna och är nu inne på Afrika, ja så kul har jag. Och det är inte lätt ska jag säga, speciellt afrikas länder är svåra, det finns fyrtioelva stycken och man har hört talas om knappt hälften.
När jag lärt mig alla länder kan jag fortsätta med huvudstäder och efter det usa:s stater men ja hoppas för all del att jag kommer på något bättre att göra innan det har gått så långt.

En serie jag kollat på rätt mycket nu i min sjukdoms ensamhet är the big bang theory. Serien handlar om två fysiker och big time nerds - Leonard och Cheldon som bor tillsammans i en lägenhet. När en dag en tjej vid namn Penny flyttar in i lägenheten tvärs över hallen bestämmer sig leonard och Cheldon för att hälsa henne välkommen, detta blir början på en rätt annorlunda vänskap och för att inte tala om märklig. Hysteriskt rolig och intressant serie, kanske fascineras jag lite extra över serien eftersom jag själv är smått halvnörd men jag tror den uppskattas av de flesta. Är man inte själv nörd och känner igen sig i situationerna kan det ju alltid vara kul att skratta åt någon annan som är det.

En fantastiskt bra film jag sett är The Prestige. En smått fantastisk rollista med bland annat, Hugh Jackman, Christian Bale, Scarlet Johanson, Michael Caine, Andy Serkis (Gollum) och varför inte David Bowie. Filmen utspelar sig i slutet på 1800-talet i London. Två magikerassistenter som brukade vara bästa vänner bestämmer sig för att gå separata vägar och bli magiker själva. Nu gör de allt för att sabotera för varandra och göra trick den andra inte kan slå.

Fantastiskt bra manus, skådespel, foto, ja allt var egentligen bra. Filmen är non stop spännande och intressant och fastän den var två timmar långa höll jag intresset uppe hela vägen, något som är omöjligt med en halvbra film. Fantastiskt spännande och du vill hela tiden veta hur magikerna gör sina trick, vilket man också ofta får reda på.
Ett minus med filmen är att den sträcker sig utanför realismen vid några få tillfällen precis som dess systerfilm The Illusionist och det är något jag tycker förstör en del när resten av filmen går ut på att förklara hur coola trick går till.

Trots allt en fantasiskt bra film som är lika spännande och välgjord som oförutsägbar.
betyget blir 4,5 av 5 mosade kanariefåglar.



Are you watching closely?

Brüno

Jaha då har man varit och sett Brüno då... Jag skrev igår vad jag förväntade mig av filmen och det var ungefär som jag trodde. Brüno åkte runt i USA och Palestina och retade upp homofober av alla de slag. Väldigt rolig från stund till stund och de där speciella awkward Sacha Baron Cohen fanns med som gör honom så oslagbar på fejkdokumentärer.
Bland annat försökte han förföra en fd. presidentkandidat, gav klagomål till en palestinsk terroristledare för hans solbrända hår och han var till en kristen gay-converter-präst vid ett tillfälle. Minus för att filmen var så kort, det kändes som den slutade mitt i. Filmen var inte lika rolig som Borat men det hade jag inte förväntat mig, trots detta höll jag på att kikna av skratt vid ett fåtal tillfällen. Ja vad ska jag säga, för den som sett Ali G och Borat är Brüno inget nytt, han är som alltid rolig och provocerande och det är väl det som gör honom så bra.

Gustaf Hammarsten som är en svensk skådespelare och komiker innehar faktiskt en av de större rollerna i filmen. Han spelar Brünos assistent och förvånar verkligen, det var inte den förste man skulle tänka på när man föreställde sig den rollen.


Gustaf Hammarsten


Trots allt en väldigt rolig film, inte lika kul som Borat men endå väldigt bra.
4 av 5 får filmen, kanske inte värd att se på bio med tanke på att den bara var lite mer än en timme lång men när den kommer på hyrfilm ska ni bannemig se den.

Scheißewurst mit brot, schmackofatz!

Hej alla, jag jobbar just nu hårt på sommarskolan vilket tar upp den största delen av min tid, ikväll är det dock partytime och sen helg, nice. Vissa filmer måste man se åtminstone en gång under sin livstid, odödliga filmer och bodyguard med Kevin Kostner är väl klassad som en sådan. Nyckeln till frihet med Tim Robbins och Pulp Fiction av Quentin Tarantino med Samuel L Jackson och John Travolta är också två sådana. Jag har alltid velat se dessa tre "ödödliga" filmer men det har aldrig blivit av. Nu hade jag iaf tänkt att det skulle bli av, när jag idag i skolan såg Bodyguard kan jag väl lika gärna se de andra också så jag har skaffat dem.

Bodyguard handlar om en livvakt (Kevin Kostner) som ska vakta en känd sångare (Tina Turner) alltså inte bokstavligen Tina Turner utan hon spelar sångaren i filmen. Konstiga hot kommer mot familjen, en stalker och en proffessionell lönnmördare bestämmer sig samtidigt för att göra livet svårt för Kevin och Tina. Livvaktens jobb försvåras också av att han inleder en romans med sin klient.

Bra film, bra musik, bra skådespeleri. Vad kan man säga mer om en kultfilm som denna? Tummen upp.

PS: Snart blir det att se Brüno på bio vilket jag ser fram emot. Jag kan säga nu innan vad mina förväntningar är innan filmen så får vi se om det blir så eller inte. Jag förväntar mig en film liknandes Borat fast tråkigare, många konstiga situationer och en skrämmande blottläggning av folks fördomar mot homosexuella.
Ja nu återstår bara att se om jag har rätt.


Filmrecensioner, vad annars?

Jag tänkte börja med en film som kom rätt nydligen, vet inte om den kommit på bio i sverige eller om den ens ska göra det men den heter hur som helst "Knowing".

Nicolas Cage spelar här en ensamstående proffessor som genom hans som kommer över ett pappaer från 50-talet.
Pappret innehåller inget annat än siffror men proffessorn inser snart att det är ett mönster, siffrorna är datum, plats och antalet döda i stora olyckor runt om i världen. Vad som är konstigt dock är hur flickan kunde veta allt detta för 50 år sedan.
Tre av olyckorna har ännu inte skett vilket oroar proffessorn. Jakten på sanningen börjar snart och många pusselbitar återstår. Vid det sista datumet på pappret står det EE vilket visar sig stå för "everyone else" något som inte kommer som en glad nyhet för ekipaget. Varför kommer alla dö och går det att skydda sig? Vilka är de spökliknande skepnaderna som följer efter proffessorns son och viskar till honom?

Fantastiskt spännande film som erbjuder många gåtor, nästan som en deckare för de som inte gillar deckare. Gåtan ska lösas men det visar sig vara mycket mer som står bakom än vad skenet bedrar.
Slutet känns oerhört cliché, tråkigt, dåligt och man blir bara besviken och häpen att det ens gick att komma på ett sånt dåligt slut.

Vore det inte för slutet skulle filmen fått en fyra nu blir det en trea. 3 av 5 alltså.


Quarantine är så mycket som en zombiefilm, en genre som roar mig väldigt mycket. Filmen är i stil med Cloverfield och Blair Witch projekt etc som visar helt genom ett förstapersonsperspektiv genom en filmkamera. Detta bidrar så klart till att filmen känns mer verklig, nära och läskig, plus för det alltså.

Ett filmteam gör ett reportage på en brandstation. Larmet går och filmteamet följer med för att dokumentera brandmännen i action. Det visar sig att något ha hänt i huset och en gammal dam hittas i ett slags psykosliknande tillstånd. kvinnan biter en polis och resten är inte svårt att gissa. När alla försöker evakuera huset visar det sig att smittskyddsehneten fått reda på det här och har satt hela byggnaden i karantän. Nu har plötsligt hela huset förvandlats till en slags katt och råtta-lek mellan zombies och överlevande.

Bra och spännande film, väldigt läskig från stund till stund också. 3,5 är kanske lite snålt men 4 känns för generöst så det blir inte mer än så, 3,75 kanske :P


Så då har ni fått två filmtips, och överrös mig inte med kommentarer nu jag hinner inte läsa alla.


RSS 2.0