Filmrecensioner, vad annars?

Jag tänkte börja med en film som kom rätt nydligen, vet inte om den kommit på bio i sverige eller om den ens ska göra det men den heter hur som helst "Knowing".

Nicolas Cage spelar här en ensamstående proffessor som genom hans som kommer över ett pappaer från 50-talet.
Pappret innehåller inget annat än siffror men proffessorn inser snart att det är ett mönster, siffrorna är datum, plats och antalet döda i stora olyckor runt om i världen. Vad som är konstigt dock är hur flickan kunde veta allt detta för 50 år sedan.
Tre av olyckorna har ännu inte skett vilket oroar proffessorn. Jakten på sanningen börjar snart och många pusselbitar återstår. Vid det sista datumet på pappret står det EE vilket visar sig stå för "everyone else" något som inte kommer som en glad nyhet för ekipaget. Varför kommer alla dö och går det att skydda sig? Vilka är de spökliknande skepnaderna som följer efter proffessorns son och viskar till honom?

Fantastiskt spännande film som erbjuder många gåtor, nästan som en deckare för de som inte gillar deckare. Gåtan ska lösas men det visar sig vara mycket mer som står bakom än vad skenet bedrar.
Slutet känns oerhört cliché, tråkigt, dåligt och man blir bara besviken och häpen att det ens gick att komma på ett sånt dåligt slut.

Vore det inte för slutet skulle filmen fått en fyra nu blir det en trea. 3 av 5 alltså.


Quarantine är så mycket som en zombiefilm, en genre som roar mig väldigt mycket. Filmen är i stil med Cloverfield och Blair Witch projekt etc som visar helt genom ett förstapersonsperspektiv genom en filmkamera. Detta bidrar så klart till att filmen känns mer verklig, nära och läskig, plus för det alltså.

Ett filmteam gör ett reportage på en brandstation. Larmet går och filmteamet följer med för att dokumentera brandmännen i action. Det visar sig att något ha hänt i huset och en gammal dam hittas i ett slags psykosliknande tillstånd. kvinnan biter en polis och resten är inte svårt att gissa. När alla försöker evakuera huset visar det sig att smittskyddsehneten fått reda på det här och har satt hela byggnaden i karantän. Nu har plötsligt hela huset förvandlats till en slags katt och råtta-lek mellan zombies och överlevande.

Bra och spännande film, väldigt läskig från stund till stund också. 3,5 är kanske lite snålt men 4 känns för generöst så det blir inte mer än så, 3,75 kanske :P


Så då har ni fått två filmtips, och överrös mig inte med kommentarer nu jag hinner inte läsa alla.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0