Rolf Peter intervju

Tänkte bara visa en riktigt rolig intervju jag kom över, titta och skratta.



Del 2


Hej alla glada!

Som jag i förra inlägget sade skulle jag och wille vara med i comviq kompis ringa-in-sak, vilket vi faktiskt var också. Vi kom inte med i sändning dock och jag ska snart förklara varför.

Torsdag kl 19.00 tar jag cykeln och ger mig iväg mot norslund där Wille bor och det var ju därifrån vi skulle ringa. Vi snackade ihop oss ett tag och kl 8 prick anmälde ställde vi oss i kön. I studion satt Josefin Sundström och Alex Shulman, Alex som förövrigt tror han är mycket kändare och populärare än han är, till nästan varje som han ringer till säger han -"Jag heter Alex Shulman, du kanske vet vem jag är?"

Här kommer ett klipp från samma kväll vi ringde in:



Ja i alla fall, planen var att Wille skulle ha på sig massa kläder, mössa, halsduk mm och låtsas frysa. Han skulle sedan vilja ringa till sin granne Åke-Ingemar (som var det fulaste dubbelnamnet vi kunde komma på) och klaga på att min hund skällde.
Åke-Ingemar var så klart jag som skulle sitta under bordet utom synhåll för webbkameran och snacka (man måste hålla in en knapp för att de ska höra vad man säger så så länge inte wille höll in knappen kunde jag prata ostört)

Så ja som sagt ställde vi oss i kön någon minut efter 8 vilket var det tidigaste man kunde anmäla sig. På skärmen stod det att vi var någonstans mella 9-11:e plats i kön så vi räknade med att vara framme efter ungefär en halvtimme. Klockan tickar, förbi 9 och Wille som suttit med mössa, halsduk och jacka börjar svettas. -Varför kommer vi inte fram? frågar vi varandra oförstående. Till slut står det att vi är först i kön. Jag gör mig redo, tar på mig en ful cyckelhjälm och lägger mig under skrivbordet med mobiltelefonen. WIlle tar återigen på sig alla vinterkläder och gör sig redo. 20 minuter senare och det står fortfarande att vi är först i kön, vi har återigen tagit av oss våra grejer och börjat ge upp lite om att få komma fram. "De måste ha kännt igen Willes emailadress (han hade ringt in 3 gånger innan detta) och inte låtit honom komma fram, tänkte jag" Wille ville ge upp och stänga av men jag sade - har vi väntat 90 min kan vi lika gärna vänta 30 min till. Och mycket riktigt, 10 minuter i 10, alltså 10 minuter innan de stängde för dagen kom vi fram. En knapp "är du redo?" kom upp på skärmen och en moderator sade - "Aldeles strax".

Återigen gjorde vi oss redo; mössa, halsduk, jacka och cyckelhjälm på. And we're in!
På skärmen i studion kunde nu Wille se sig själv.

Alex och Josefin- Lennart hej!
Lennart (Wille) - Tjänare (med norrländsk dialekt)
Alex - Du ser ut att frysa, har värmen pajjat?
Wille - Nä jag har varit ute och joggat.
Alex - Vad vill du ha hjälp med då?
Wille - Jo det är så att min granne Åke-Ingemar har en hund och han skäller på natten så jag inte kan sova, skulle ni vilja ringa honom och säga att ni kommer från djursjukhuset och låtsats att ni ska ta hunden?
Alex och Josefin - ok, på vilken adress bor Åke-Ingemar då? Vilket nummer?
Wille - Jo han bor på Sturegatan (suck) 12 i Borlänge!
Alex och Josefin - Sade han Sture? Eller sade han Stupe?
Wille - Nä STURE (suck igen, här var vi i princip redan avslöjade men Wille kunde ha räddat situationen)
Alex - Ok då tar vi och ringer Åke-Ingemar!

Signalerna börjar gå men jag väntar till tredje signalen innan jag svarar för att det skulle bli mer trovärdigt...

Adam - Åke-Ingemar! (jag också med norrlänsk dialekt hela samtalet)
Alex - Ja hallå
Adam - Du jag är lite upptagen jag står här och steker mjöl.
Josefin - Jag råkar faktiskt komma från norrland och nu hör jag att det där inte är riktig norrländska...
Adam - Jo jag komme från norrland ja, men nu bor jag i Borlänge.
Alex - Din granne Lennart har bett dig att komma över och höja värmen i hans hus, sen sade han något om din hund också...
Adam - Nä någon hund har jag inte, däremot har jag en katt som väger 30kg.
Alex oxh Josefin - Ha det bra Åke-Ingemar, hej då!
Adam - Nu ska jag gå och äta torskfilé.
Alex och Josefin - Hej då Åke-Ingemar och Lennart!

*vi kopplas bort från sändningen*

Tanken var att jag sen skulle kliva in i bild med cyckelhjälp på huvudet och se cp ut och då skulle de i studion fatta att det var ett skämt men det visade sig att de förstod det mycket tidigare och innan jag han göra så kopplades vi bort, vilket iofs kanske var bra för mitt anséendes skull.

Jag och Wille gjorde high-five och var allmänt nöjda. Det visade sig att comviq live inte var lika nöjda och bestämde sig för att inte visa klippet för någon (de spelar in samtalet och sänder det precis efteråt om det blir godkännt annars skulle folk kunna svära, blotta sig eller vad som helst, eller varför inte busringa? :P)

Censurerat eller ej, det var kul och nu kan jag alltid skryta med att jag pratat med två kändisar (även om de är b-kändisar varesig de tycker det själva eller inte)

Jag lovade klippet men eftersom det inte sändes gick det ju inte, nu har ni fått reda på hur det gick till i alla fall och hoppas ni tyckte det var kul. Telefonnummret de ringde med var föresten: 073 7279382. Tror dock att de har en nummergenerator som ger dem ett nytt telefonnummer varje gång de ringer för nummret fanns inte på eniro och tror inte de skulle lämna ut nummret till vem som helst.

Tack för mig och på återséende!


Piratpartiet

Jag har inte skrivit på ett tag men det beror på att när jag inte har något speciellt att skriva om kan jag inte skriva, jag klarar inte av att hämta ämnen ur tomma intet eller skriva om något som inte har någon betydelse. Så som ni kanske har märkt har jag en tendens att skriva ganska långt när jag väl skriver (kolla tex inlägget som heter batman slutsater som jag ärligt talat inte tror någon har orkat läsa, och då menar jag det). Utan att låta nedlåtande så är det väl vad som skiljer den här bloggen från till exempel blondinbells som innehåller allt om ingenting.

Och från ett ämne till ett annat;

På live.comviq.se sitter varje kväll från 20.00 till 22.00 olika komiker och tar emot samtal från vem som helst som ringer in, sedan busringer de åt en. Så här såg det ut när min kompis wille ringde in:



Imorgon (Torsdag) ska jag vara med när vi ringer in, resultatet hamnar naturligtvis på bloggen sen :)
För fler klipp besök willes youtubeanvändare - appelmormor.


Vad har jag annars gjort då, faktiskt engagerat mig i politik en del. Jag har faktiskt gått med i piratpartiet, åh va töntigt tänker ni genast - han vill bara kunna ladda ned saker utan konsekvenser, men så är inte fallet. Eftersom Sverige på senaste allt mer har börjat anta samma integritetspolitik som en öststat från 1800-talet tyckte jag det var dags att göra något. När the pirate bay dömdes för något så nästan skrattretande som medhjälp för brott bara för att de hållit servrar uppe var måttet rågat, man skulle lika gärna kunna döma google för samma brott i så fall, de har massa länkar som leder till olika torrentsidor och för att inte tala om annat som tex barnporr eller droger. Man skulle lika gärna kunna döma milko för mord för att de sålt mjölk som någon laktosalergiker druckit av och dött. Det här börjar allt mer likna en häxjakt än en rättslig process. Faktumed att artister faktiskt tjänar på fildelning, många får publicitet som aldrig förr och kan lansera sig själva och det de faktiskt gör.
Tiden för cdskivor är över, föråldrad, musikindustrin måste ta klivet in i nästa generation. Vad skulle ha hänta om man förbjudit radion när den kom? Ja när radion kom var det faktiskt många som var rädda för och trodde att den skulle slå ut livemusiken, vem skulle ta sig tiden att lyssna på livemusik när musiken redan fanns gratis och bekvämt i hemmet? Samma steg tar vi idag, det gamla konceptet är föråldrat och vi bör inte vara rädda för att se de goda sidorna med det nya.
Mitt förslag är att börja erbjuda tjänster liknandes de vi redan har, jag tror att nästan vem som helst skulle kunna tänka sig att betala för det de laddar hem bara det är till en rimlig summa, 200 kr för en film är inte en acceptabel summa och en av många anledningar varför fildelning är så stor. En annan fördel med fildelning är tillgängligheten, man kan när som helst tanka hem en film och innan den ens finns i Sverige, jämför det med att vänta tills filmen kommer till Sverige (flera månader senare än USA), ta bilen och åka ned till affären, betala 200 kr och åk sedan hem.

Och vad har då regeringen för lösning på problemet, låt vem som helst få rätten att begära personliga uppgifter om dig och stäm skiten ur dig. Det här är inte ok. Vi får inte vara rädda att förnya oss och varje enskild person har rätten att vara anonym. Man borde istället erbjuda bättre och lagliga tjänster för fildelning.

Och för att inte tala om FRA-lagen som ger staten rätt att avlyssna alla telefonsamtal, läsa email och sedan lämna ut informationen som de vill, you know the drill. Det viktigaste med en demokrati är att staten är rädd för folket, för blir det tvärt om kan vi vara säkra på att det inte längre är folket som bestämmer och då vet jag inte om det fortfarande är en demokrati.


Slå ett slag för integriteten - rösta pirat!

60 minuter av mitt liv jag aldrig kommer få tillbaka...

Efter en låååång långfredag bestämde jag mig för att liva upp stämingen lite och faktiskt göra något.
www.webb-tv.nu är en bra sida där all svensk webbtv har samlats på samma ställe och en del tips på populära program finns på förstasidan. Något jag ganska genast noterade var att avsnitt numero uno av talang 2009 fanns och jag tänkte, ja varför inte roliga framträdanden och någon galen filur att skratta åt. Oj vad fel jag hade, hela evenemanget och allt som har med det att göra gjorde mig nästan gråtfärdig.

Det börjar med att de nya programledarna introduceras - Tobbe trollkarl har i år förflyttats från juryn till programledarpositionen.
Programledare nummer två är Markoolio. Syftet med dessa två herrar är att de ska stå bakom scenen och vara lite smålustiga och liva upp stämningen men för mig har de motsatt effekt, varje gång de öppnar käften får jag lust att lägga mig på golvet och dö bara för att slippa höra deras tillgjorda, barnprograms-flamshumor.

Juryn är också delvis ny för i år, Tobbe och den andra tjejen som ingen vet namnet på men som är programledare för singing bee och är gift med Martin Stenmarck har blivit utbytta mot en annan talangscout eller något och i vanlig ordning för att inte diskriminera någon kvoterar man in en kvinna (eller möjligtvis transa?) Charlott Perelli. Bert Karlsson är i vanlig ordning kvar i alla fall och det enda som gör programmet en grutta sevärt.

Kvällens tävlande var i vanlig ordning helt talanglösa och inte ett dugg roliga att kolla på. Den första killen som gick upp på scenen gjorde någon slags teaterövning. Ni vet hur man kan tycka personer är roliga bara för att de är så dåliga och skämmer ut sig, det här var inte ens roligrt ur det aspektet, det var bara urbota tråkigt, man satt nästan och önskade att det skulle bli reklam så att man fick se något mer underhållande. Vid det här laget undrar ni kanske - varför stängde han inte av om det var så dåligt? Flera anledningar, nummer 1 - det var som sagt en låång långfredag med få andra alternativa sysselsättningar, nummer 2 - I'm a man with faith, kanske skulle det snart komma någonting som gjorde det värt att se, en ny Paul Potts? Jo en Paul Potts-kopia kom det allt, en kärring i drakulakostym som sjöng nessun dorma. Åh va fint du sjunger tyckte hela juryn och skickade vidare henne. Ingen tog notis om att hon såg ut som dracula och körde på ett uttjatat koncept som alla fått nog av, nej nej, vidare med henne, hon sjöng ju bra.

Och en annan sak som stör mig är - varför får sångare ställa upp? Jag trodde Idol var ett stort forum nog för dem, vad ska de till talang och göra? Det är ju till och med samma kanal som gör båda programmen. Ok om det är ett helt band som har någon udda gimmick eller liknande men folk som står rätt uppochned och sjunger borde söka till idol istället. Och då tänker jag på de som sjunger vanligt, idol är till för de som vill bli popmusiker så joddlare och operasångare är väl välkomna till talang då antar jag.

Och varför ska hela programmet vara en exakt kopia av den brittiska versionen?? Ok att man tar konceptet och gör det till sitt eget men ska man kopiera minsta detalj tycker jag man lika gärna kan köpa in det brittiska programmet, det är nog endå fler roliga artister där.

Och sist men inte minst, toughen up for ffs juryn. De skickar vidare varenda unge som auditionerar varesig de är bra eller inte bara för att de är söta. Idag skickade de vidare en unge som cyklade enhjuling och jonglerade, hade en man i 20-årsåldern gjort samma sak är jag rätt säker på att han inte hade gått vidare. Ok att det är svårare för barn att göra dessa saker men det är endå inte kul att se på, det blir som att kolla på kaninungar, man tycker om dem för att de är små och gulliga men sen när det är stora och skiter ner sin bur och sig själva hamnar de på blocket "säljes på grund av tidsbrist" aka I don't give a shit.

Det enda bra med talang 2009 är egentligen Bert Karlsson men det är inte på långa vägar tillräckligt för att programmet ska bli ens sevärt.  En blandning av allt det ovan nämnda gör talang 2009 till en upplevelse som påminner om att bli lobotomerad med rostiga verktyg samtidigt som man skitit ned sig själv.

Betyget till den nya säsongen av Talang bli 0 av 5. Jag skulle hellre äta schimpansavföring än att se ett till avsnitt av dyngan.

tack och adjö :)

PS: Jag kännde mig lite som AVGN när jag skrev det här, kommentera och säg era åsikter det skulle värma mitt hjärta.

My car is my lover

Såg den här dokumentären för ett tag sedan och visste inte va jag skulle ta mig till. Nog för att det finns konstiga läggningar men det börjar gå över styr. Ni har kanske sett 100 höjdare, i ett avsnitt medverkade en kvinna vid namn Wall Winther, och ja hennes namn kommer från hennes besatthet; hon är sexuellt attraherad av föremål, murar, väggar och staket speciellt. Hennes "åkomma" (eller läggning eller vad tusan man ska kalla det) kallas objektofili. Klippet från hundra höjdare med Wall Winther hittar ni längst ned på inlägget. Den dokumentären jag pratade om tidigare som heter "My car is my lover" handlar om ungefär samma sak, mechafili är när man tänder på fordon tex bilar, flygplan, båtar etc och dessa killar i den här dokumentären tycker om sina bilar lite mer än andra gör...



Del 2


På del 3 har någon pappskalle inaktiverat inbäddning så ni får helt enkelt besöka denna länken för del 3:

Del 3

Del 4


Del 5


Sista delen




För er som är intresserade av Wall Winther kolla här:


RSS 2.0