Back for some more?

Jag utlovade i förra posten att jag skulle recensera Will Farrels "The Anchorman"och Bruce Willis "16 Block" och så skall ske.

The Anchorman eller Ron Burgundy som han egentligen heter är ett älskat nyhetsankare i San Diego på 70-talet, den mest älskade av alla faktiskt till sina konkurrenters förtret. Han styr San Diegos nyhetsförmedling likt en hierarchi och stadens invånare följer med intresse hans nyhetssändningar. Ron Burgundy och hans tre manliga kollegor på channel 4 news utgör tillsammans San Diegos mest formidabla nyhetskvartett. Men tiderna ändras och ledningen på channel 4 tycker att det är dags för att anställa ett kvinligt nyhetsankare. Veronica Corningstone (som spelas av Christina Applegate) får mest vara ögongodis för tittarna och får bara göra ovesäntliga reportage om djurkläder med mera. Ron Burgundy och hans tre kollegor utlyser en tävling om vem som kan charma henne först. Men Veronica vägrar hanteras som en underlägsen endast-till-för-att-se-bra-ut-reporter och snart är den manliga herarkin på channel 4 i fara.

Kul kommedi, inte så kul som jag hade förväntat mig men helt klart en sevärd film. Påminner ganska mycket om Will Farrels anda komedifilmer faktiskt, ganska dålig handling men roliga ändå. Har man sett en Will Farrell-komedi har man sett alla för man kan förvänta sig samma typ av humor och skämt. MEN, som Tony Irwing skulle ha sagt - det är bra humor, humor som inte sällan lockar till skratt och som kommer vilja få dig att ha mer. Den enda Will Farrell-film jag egentligen inte gillat var Taladega nights men det ska jag inte gå in närmare på. Så har du tråkigt en lördagkväll, inget bra förslag vad ni ska se på filmkvällen, då har jag ett förslag - Tha Anchorman, eller varför inte blades of glory...

7,5 av 10 blir betyget.



Från komedi till drama kliver vi med raska kliv.

Action, Crime, Thriller och Drama är alla genrer som som stämmer bra in på den här filmen. För 16 blocks eller kvarter som det heter på inrikiska, är precis så långt kriminalare Jack Mosley (Bruce Willice) måste förflytta ett vittne till rättegångssalen. Eddie Bunker som vittnet heter är en brottsling som ska delta i en rättegång mot ett gäng korrupta poliser. Men de är inte de enda som har anledning att oroa sig för på gatan finns det fler korrupta poliser som inte gärna vill att Eddie ska kunna vittna och en av dem är Frank Nudget som skulle kunna göra vad som helst för att stoppa sin sedan 20 år tillbaka kollega från att nå sitt mål, 16 kvarter bort.

Filmen är otroligt spännande och händelserik och man sitter hela tiden och funderar "hur ska han ta sig ur det här?"
En otroligt spännande film som faktriskt håller sig ganska bra inom ramarna för vad som är möjligt, fastän det är en hollywoodproduktion. Bruce använder tex inte sig av en bil för att förstöra en hellikopter som i Die Hard 4.0 utan använder sig mer av list och sin erfarenhet som polis.
Lite minus jag skulle kunna ge till filmen är att en del av scenerna liknar till viss mån de från liknande filmer men det är ju iofs ganska oundvikligt. Bra skådespeleri, spännande från första sekund och väldigt välgjord. Absolut ett måste att se, 8,5 av 10 gör den här filmen sig välförtjänt av.


Till nästa gång hade jag tänkt försöka mig på att recensera en mindre bra film, så häng inte med huvudet för snart kommer mer.



Jag avslutar med ett helt lysande citat från Jack
- "Life is too long" som beskriver
bra hur en trött gammal polis känner sig när han hamnar i sånna här situationer.

Tropisk åska!


Hej på er allesammans!


Jag har sett tre filmer nydligen - Tropic Thunder, The Anchorman och 16 blocks.
Både tropic thunder och the anchorman är komedier och eftersom vi redan är inne på temat tänker jag börja med dem.

Tropic Thunder har ju haft sin hype och ligger fortfarande uppe på biograferna, Ben Stiller innehar huvudrollen men sen haglar det med kända skådespelare; Tom Cruise, Jack Black, Matthew McConaughey, Robert Downey Jr (som spelar Tony Stark i Ironman) och som här föresten spelar mörkhyad, jag listan kan göras lång. Filmen tar plats i Vietnam och vietcongsoldater stryker fortfarande omkring i skogarna. Filmens budget går åt skogen när en 4 miljoner dollar sprängningscen inte kommer med på kamera. Resultatet blir att skådespelarna släpps av ute i vildmarken med dolda kameror monterade i omgivningen för att sedan improvisera fram filmen. Vad skådespelarna inte vet om är att de som skjuter mot dem egentligen är riktiga vietcongsoldater och inte statister.

En riktigt skön film i sann Ben Stiller-anda. FIlmens höjdpunkter är när gänget slåss mot vietcongsoldaterna utan att veta att det är på riktigt, tex går Tugg Speedman (Ben Stiller) och ställer sig mitt i skottelden och skjuter som en galning vilket får gerillan att utbrista "vilket mod, de här kan vi inte slåss mot" för att sedan retirera. En annan rolig scen är när de just blivit avsläppta i vildmarken och regissören kliver på en landmina vilet får det att "rain man". Gruppern tror givetvis att det är på låtsas och Tugg plockar upp huvudet från marken och börjar slicka på det och säger -"Look, fake" Jack Black spelar knarkberoende och när han blir av med knarket till en fladdermus som kommer och knycker det blir resultatet en galen bärsärk redo att slåss.

FIlmen har fått kritik för att den drivit med förståndshandikappade, men det är inte så farligt som det låter. Tugg Speedman spelade i en annan film en förståndshandikappad bondpojk och det gick inte så bra för honom i den rollen så han blir lite retad av sina kollegor för detta men det är typ allt. Får man skämta om terrorism, religion, våld mm varför skulle man då inte få skämta lite om förståndshandikappade så länge man inte trackar ned på dem?

Klart sevärd film, passar nog främst de som tycker våld är "roligt" och som inte är så känsliga. Definitivt ingen film för hela familjen eller för barn men är du 15+ eller inte så känslig så varför inte. Betyget blir 7 av 10, en över lag underhållande och bra film där det händer saker hela tiden.

Recenssionerna av Will Farrels "The Anchorman" och Bruce Willis "16 Blocks" kommer inom e snar framtid att hamna på sidan så kika snart in igen.


TOP 10 ROLIGASTE FILMERNA



Hej på er alla glada! Nu var det ett tag sedan jag skrev på grund av för lite tid helt enkelt. Kommer ofta hem sent på kvällarna och har då läxor så skrivandet har hamnat lite efter. Men nu är det bannemig dags att lista de top 10 roligaste filmerna enligt mig.



På tionde plats: Balls of fury.

Balls of fury är en film som handlar om ping-pong, bordtennis, pingis, ja kärt barn har många namn. Randy Daytona är en pingisspelare som redan som barn spåddes en lysande karriär. Men, karriären gick i stöpet och han jobbar nu på en kringresande cirkus som gör krogshower och dylikt. En dag får Randy dock chans till revansch när "Mr.Feng" andordnar en pingisturnering för de bästa spelarna i världen och Randy Daytona utses av FBI att infiltrera evenemanget samla bevis på mr.Feng. Vad randy inte vet är att det är en single-eleminationturnering och de som förlorar blir skjutna i nacken med giftpil.

Filmen är oerhört rolig och JPM (jokes per minute) siffran är hög. Det finns komedifilmer med bakomliggande moraliska budskap och som ibland nästan övergår till dramor. Denna filmen är inte så, detta är en otroligt lättsam film.
En typisk fjantig och larvig kommedi som kommer få dig att skratta hejdlöst. Rekommenderas starkt.



Nr 9: Deuce Bigalow: Male Gigolo


Deuce Biggalo är en kille som jobbar som akvarierengörare i Hollywood. En dag får han ett jobb att vakta en känd gigolos akvarie innehållande många mycket sällsynta och värdefulla fiskar. Deuce inser ganska snart att han själv skulle kunna tjäna en extra hacka på att låtsas vara ägaren av huset.

Filmen är hejdlöst rolig och underhållande. Rob Schneider är en av mina favoritkomiker, han gör sällan egna filmer men finns alltid med på ett hörn i alla Adam Sandler-filmer och känns därför igen av de flesta. Här gör han filmen till en oförglömlig skrattresa på 90 min.



Nr 8: Släkten är värst.


Greg Focker är en till synes normal kille som jobbar som sjuksköterska och planerar att fria till sin flickvänn, men innan han kan göra det måste han träffa sina svärföräldrar. Till en början verkar svärföräldrarna normala men Greg inser snart att hans blivande svärfar skulle kunna vara från helvetet.

Den här filmen är en typisk pinsam-komedi, allt går fel för Greg och han lyckas inget vidare med att imponera på svärföräldrarna. När hans riktiga namn kommer ut; Gaylord Focker är det bäddat för katastrof. En av Ben Stillers absolut bästa filmer och en komedi i världsklass. Robert Deniro är helt lysande i sin skildring av den misstänksamme svärfaderna och gör filmen till ett mästerverk.



Nr 7: Big momma's house


Big momma är en överviktig tant som bor i ett fridfullt kvarter. Big mommas dotters ex är en brottsling som nu rymt och är ute efter sitt stöldgods han gömt i en av hans sons leksaker. Dottern åker för att hälsa på sin momma och exet hänger på i smyg. Dags för komisarie Malcom Turner att infiltrera huset utklädd till big momma.

En av Martin Lawrence absolut roligaste filmer, han har ju ett flertal till men denna är för mig den roligaste. Denna filmen exploaterar verkligen alla dillemman man skulle få om man var i någon annans skor, som filmen i allra högsta grad handlar om. En helgalen film, man gapskrattar inte hela tiden men den har sina stunder och då är den hysteriskt rolig.



Nr 6: Hot shots 1 och 2 samt Nakna pistolen-trilogin.


Ja se där, 5 filmer på en och samma plats, men det var nästan tvunget. Eftersom filmerna liknar varandra så pass mycket får de vara på samma plats. Jag ska inte gå in så nära på handlingen på varje enskild film men ni ska få reda på anledningen till varför de är så bra.

De måste vara de filmer med högsta JPM-tal någonsin. Vart man än kollar ser man något lustigt, filmerna är så fullproppade med skämt att man inte vet vart man ska ta vägen. I nakna pistolen tar ordvitsar upp en stor plats också men är annars som Hot Shots i upplägget. Leslie Nielsen är en av mina absoluta favoritkomiker. Lysande komedier, rekommenderas varmt!



Nr 5: Ace Ventura: Pet Detective


Ace Ventura är en skruvad djurdektektiv som gör allt som står i hans makt för djurens bästa. Faktumed att Ace bryr sig mer om djur än människor. Fotbollslaget the Dolphins maskot (en delfin) blir stulen är ace Ventura den förste som kontaktas.

Alla 90 och 2000-talets stora komiker finns representerade på listan och det här är en av Jim Carries absolut bästa filmer. Han sätter en sån personlig prägel på filmen, jag tror inte det här hade fungerat med någon annan skådespelare än honom. Ingen kan va så hysterisk, driven och vrickad i rollen som Ace Ventura som Jim Carrie. Han är i sanning ett komiskt geni. Ett måste för er som gillar djur och galna komedifilmer.



Nr 4: Napoleon Dynamite.


Napoleon Dynamite är en uttråkad tonåring från en liten Amerikansk by. Han klär sig fult, han är otroligt töntig och har svårt att få kontakt med tjejer. Hans tid går åt till att, ja... ingenting egentligen.
En dag flyttar mexikanen Pedro till Napoleons by och tillsammans ska de lyckas lyckas göra Pedro till "school president"

Egentligen vet jag inte om man kan säga att filmen har någon handling, det finns en röd tråd men den är svag och kommer i skym undan ganska ofta. Napoleon lever sitt liv och gör saker, och det är det som är filmens egentliga handling. Man följer Napoleons liv och hans säregna personlighet är det som gör filmen rolig. Ni som sett filmen "Lost in translation" vet vad jag menar för detta är exakt så fast i komeditappning. En rolig och llättsam film, lite udda är den dock. Antingen älskar man den eller hatar den, jag älskar den i alla fall.



Nu börjar det dra ihop sig. Top 3, vilka tre filmer är de roligaste genom tiderna enligt mig?
Stay tuned and you shall soon find out...




På plats nummer tre..... Kung Pow enter the fist!


Kung Pow enter the fist är egentligen en gammal kinesisk 70-tals kung fu-rulle där man klippt in nya grejer och dubbat om rösterna. The chosen one är en kung fu-mästare som är enligt profesian den ende som kan stoppa den elake betty och de franska alien(erna?) från att ta över världen.

All humor i filmen kommer från det faktum att det är en gammal film man lagt in saker i. till exempel han man döpt om huvudskurken till Betty och gett honom en ljus och konstig röst. Sen driver man med dubbningarna, tex så får man se en person röra på munnen i ca 5 sek och efter det kommer det ett "ok", eller hunden som rör på munnen och "woff" kommer när den är stängd. Helgalen och random humor, helt i min stil.



På plats nummer 2 ...... Dodgeball!


Det lilla gymmet "Average joe's" är i konkursläge. Det har få besökare och till och med de har svårt att betala träningsavgiften. Det stora "Globo gym" har öppnat i stan med sina enorma och moderna träningslokaler. För att inte bli uppköpta av globo gym måste average joe's vara med i en spökbollsturnering och vinna prispengarna, men globo gym ger inte upp så lätt och går också med i turneringen.

En klockren kommedi som kommer få smilgroparna att bli djupare än Anna Boks fettvalkar. Otroligt rolig film som du kommer vilja se om och om igen. En klar tiopoängare.



Nummer 1 på listan över de roligaste filmerna genom historien är.... Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan!



Borat är en reporter som blivit utsänd till the great country of U,S and A av Khazakstans regering för att ta reda på vad som gör landet så framgångsrikt. Efter hand blir Borat kär i skådeslpelerskan Pamela Anderson och resan går då tvärs över New York på östkusten till Los Angeles på västkusten där Pamela befinner sig på en boksignering.

Sacha Baron Cohen måste räknas som en av 2000-talets allra största komiker. Hans humor går ut på att driva med olika etniska kulturer och minoriteter, samt att verka oförstående och inte förstå. Hela filmen är egentligen en parodi på landet USA och dess dumheter och främlingsförgentlighet. Filmen är som en blandning av en Michael Moore dokumentär och en oslagbar komedi. För mig är Borat den roligaste filmen som någonsin gjorts.



Här följer en lista på de filmer som inte kom med på listan men ändå bör ses för ett gott skratt:

Mina, jag och Irene
Animal
Big daddy (och de andra Adam Sandler-filmerna)
Mr.beans film
Shaolin soccer
Kopps (som egentligen borde ha varit med på listan)


Hoppas läsningen har varit rolig, jag får tacka för mig för den här gången.
På återseende!


PS: Glöm för bövelen inte att kommentera! DS.




I will not be execute!

RSS 2.0