Tropisk åska!


Hej på er allesammans!


Jag har sett tre filmer nydligen - Tropic Thunder, The Anchorman och 16 blocks.
Både tropic thunder och the anchorman är komedier och eftersom vi redan är inne på temat tänker jag börja med dem.

Tropic Thunder har ju haft sin hype och ligger fortfarande uppe på biograferna, Ben Stiller innehar huvudrollen men sen haglar det med kända skådespelare; Tom Cruise, Jack Black, Matthew McConaughey, Robert Downey Jr (som spelar Tony Stark i Ironman) och som här föresten spelar mörkhyad, jag listan kan göras lång. Filmen tar plats i Vietnam och vietcongsoldater stryker fortfarande omkring i skogarna. Filmens budget går åt skogen när en 4 miljoner dollar sprängningscen inte kommer med på kamera. Resultatet blir att skådespelarna släpps av ute i vildmarken med dolda kameror monterade i omgivningen för att sedan improvisera fram filmen. Vad skådespelarna inte vet om är att de som skjuter mot dem egentligen är riktiga vietcongsoldater och inte statister.

En riktigt skön film i sann Ben Stiller-anda. FIlmens höjdpunkter är när gänget slåss mot vietcongsoldaterna utan att veta att det är på riktigt, tex går Tugg Speedman (Ben Stiller) och ställer sig mitt i skottelden och skjuter som en galning vilket får gerillan att utbrista "vilket mod, de här kan vi inte slåss mot" för att sedan retirera. En annan rolig scen är när de just blivit avsläppta i vildmarken och regissören kliver på en landmina vilet får det att "rain man". Gruppern tror givetvis att det är på låtsas och Tugg plockar upp huvudet från marken och börjar slicka på det och säger -"Look, fake" Jack Black spelar knarkberoende och när han blir av med knarket till en fladdermus som kommer och knycker det blir resultatet en galen bärsärk redo att slåss.

FIlmen har fått kritik för att den drivit med förståndshandikappade, men det är inte så farligt som det låter. Tugg Speedman spelade i en annan film en förståndshandikappad bondpojk och det gick inte så bra för honom i den rollen så han blir lite retad av sina kollegor för detta men det är typ allt. Får man skämta om terrorism, religion, våld mm varför skulle man då inte få skämta lite om förståndshandikappade så länge man inte trackar ned på dem?

Klart sevärd film, passar nog främst de som tycker våld är "roligt" och som inte är så känsliga. Definitivt ingen film för hela familjen eller för barn men är du 15+ eller inte så känslig så varför inte. Betyget blir 7 av 10, en över lag underhållande och bra film där det händer saker hela tiden.

Recenssionerna av Will Farrels "The Anchorman" och Bruce Willis "16 Blocks" kommer inom e snar framtid att hamna på sidan så kika snart in igen.


Kommentarer
Postat av: Per

Kul recension, kolla in www.freshverse.se för roliga länkar :D Var tvungen att göra lite reklam här.

2008-10-28 @ 19:05:04
URL: http://www.freshverse.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0