Tack för Obama




Vad mer behöver sägas? Tack för den första vettiga amerikanska presidenten.

Jag blir så matt på USA

Obama vill införa en allmän sjukförsäkring som innebär att de som inte har en sjukförsäkring genom företag eller liknande ska få en statligt betald sådan. Folk har gjort uppror i drivor och protesterar mot den med plakat och arga rop, de påstår att Obama försöker införa socialism. För det första hur kan man vara så dum/självisk att man protesterar mot att alla ska ha möjligheten till sjukvård oavsett inkomst? För det andra - vad är felet med socialism? jag förstår verkligen inte, med kapitalismen blir staten beroende av företag som kan korrumpera hela systemet och faktumed att nästan alla i den amerikanska senaten har blivit betalda av läkemedelsföretag för att rösta emot sjukvårdsreformer (detta framkommer bland annat i filmen Sicko av Michael Moore som verkligen är en väckarklocka i stil med "an inconvenient truth" av Al Gore) Det blev nästan slutet på Hillary Clintons politiska karriär när hon för ett fåtal år sedan försökte med samma sak som Obama just nu gör men hon blev sedan mutad och neddragen av demonstranter, jag hoppas verkligen att Obama kan stå på sig, det är vad USA behöver även om de inte förstår det själva.

Här kommer några faktarutor om USA.















Waterloo

Har lite skrivartorka, orkar inte skriva en till filmrecenssion och då tryter det i skrivaridélagret.
Jaha vad har jag sysslat med idag då (fjortisblogg here we go) har gymmat för första gången efter sjukdomen, kändes rätt bra faktiskt, hoppas att det fortsätter så. Har spelat datorspel som heter imperial glory, är skoj.
Har spelat spel på facebook också. Så händelserik har min dag varit.

Jaja det här kommer jag ingen vart på så kan lika gärna berätta om en film jag såg nydligen.

Waterloo från 1970-talets början är faktiskt en av de bästa skildringar av napoleonkrigen jag sett.
Filmen handlar om hur Napoleon förlorar tronen för att sedan återta den och försöka återerövra europa igen och filmens höjdpunkt är då så klart slaget vid waterloo. Du kommer aldrig se en film med fler statister, kostymer och vapen än detta. Numera tar man ett gäng soldater, runt 20 kanske och sedan kopierar man dem i en dator för att få det att se ut att vara många men på 70-talet gick inte detta, alla personer du ser i filmen är riktiga skådespelare med riktig rekvisita. Ta en titt på det här klippet och notera antalet statister och kostymer som krävdes:


Ett klipp till för den som vill spoila lite mer av filmen.



Som ni ser själv är filmen otroligt påkostad och att ha tillverkat alla kostymerna måste tagit en hundra år och 3000 indiska barnarbetare minst.

Fantastiskt bra film och inte minst trovärdig. Hela slaget och filen är gjord att vara som de historiska händelserna så trovärdig är väl det minsta man kan kalla filmen. Fantastiskt skådespel och så vidare.

Det är alltid svårt att sätta betyg på krigsfilmer då handlingen ofta har en tendens att bli lite tunn, jag tycker personligen inte att det spelar någon roll i det här fallet men jag vet att alla inte är så fascinerade av stora slag som jag är. Men på det stora en väligt brafilm.

4,5 blir betyget men det är inte långt från att tippa till en femma så ta och kolla in den här filmen tycker jag.

Hej och hå

Jag ska börja med att tala om att jag har haft problem med internet och därför inte kunnat skriva nya inlägg igår och förrigår men här kommer ett rykande färskt.
Försöker bli frisk från min förkyldning som jag dragits med ett tag och det känns faktiskt rätt bra nu bortsett från en och annan sporadisk snytning men jag hoppas kunna komma igång med träningen snart (och nej Jimmy jag menar inte sm i lavemang :P)
Hr som helst, vad hag jag då gjort idag då, jo kolla själva: (det är jag som filmar och min gode vän Ulla-Karin som kör.




Ja det är inte lätt att vara arbetslös och uttråkad.

PS: Vi åkte också runt inne i centrum vid åhlens etc men det filmade vi inte.
Aja återkommer imorgon.

Jag har tråkigt

Idag har jag failat. Först försökte jag installera windows xp på min dator i sisådär 90 min utan resultat. Efter det skulle jag skriva en jobbansökan så jag skrev ett jättelångt brev, när jag tröck på skicka blev det error och allt försvann. Sen dess har jag suttit på datorn och varit förkyld och haft tråkigt. När man inte går i skolan, inte jobbar och dessutom är förkyld så man inte kan träna finns det lite aktiviteter kvar att välja på.
Jag och framför allt ni läsare kan ju se det från den ljusa sidan, bloggen får mycket av min tid.

Jaha vad ska jag skriva om idag då tro... kan tipsa om lite bra tv-program som går just nu.

Svenska dialektmysterier är ett program med Fredrik Lindström (värsta språket, hassan mm) som handlar om svenska dialekter, oväntat nog. Fredrik Lindström avverkar en dialekt efter en annan och tar reda på varför de är som de är och fördomar om dem. Mycket intressant program, går på svt 2 på tisdagskvällar men alla avsnitt finns att se på svt.se webbtv.

Litle britain usa finns också att se på svt.se webbtv och roar mig mycket. Någon vidare beskrivning av det programmet tror jag inte behövs mer än att det är ett britiskt humorprogram med roliga sketcher.

Ja bajs och kiss på er för idag, ses imorgon.


En rolig bild om usa.


Nyckeln till frihet

Eller The Shawshank Redemption som originaltiteln lyder är den bästa filmen genom alla tider, anserman på imdb.com eller i alla fall de över 440 000 som röstat och gett den 9,2 av 10 i medelbetyg.

Man ska akta sig för att förvänta sig för mycket av en film och det känndes nästan som en liten besvikelse för mig, visst filmen var väldigt bra men kanske inte den bästa genom alla tider. Kanske såg jag den i fel ordning, numera är vi fullproppade med prison break och så vidare så konceptet känns inte så nytt men faktumed att det antagligen var det när den kom, jag kanske är för ung för den helt enkelt.

Men nu ska jag inte vara sån för en fantastisk film var det, helt klart. Andy Dufresne (Tim Robbins) hamnar i fängelset Shawshank dömd för att ha mördat sin fru och hennes älskare, ett brott han egentligen inte begick.
Han bekantas ganska snart med fängelset och allt vad det innebär, en stäng och kristen fängelsedirektör men som dock inte skyr några medel för att då det han vill. Vid hans sida finns captain Hadley - den mest hårdhjärtade fångvaktaren som världen någonsin skådat, han skrider genast till verket och slår ihjäl en av de nya fångarna, för att han grät.
Andy blir med tiden mer och mer hemmastad och skaffar en del vänner bla "Red" (Morgan Freeman) som är en hejare på att skaffa saker in till fängelset. Men mycket mer döljer sig under ytan på Shawshank än vad som märks från utsidan och Andy gillar inte situationen.

Lysande skildring av livet för fångar och korrumptionen inom fängelset.
Filmen är gripande, spännande, hemsk och vacker, allt i ett, nästan som en hamburgare med skeléhallon.

Trots allt en väldigt bra film som jag inte på något vis ångrar att jag såg men jag tycker inte den var spektakulär som i "bästa någonsin i hela världen" eller "omöjlig att slå" så betyget blir 4 av 5. Nu kanske ni tycker jag var orättvis och dömde den utifrån andras bedömningar men faktumed att jag hade antagligen satt samma betyg endå, man vet när man sett en fempoängare.





The Benchwarmers

Ja titeln på inlägget är samma som på filmen jag nyss såg. Hahahaha jag skrattar bara jag tänker på filmen, så fantastiskt rolig. Jag har ganska barnslig humor och är väl en rätt barnslig person över lag så för mig finns det nästan inget bättre än en Rob Schnider-kiss-och-bajs-humor-film.

Filmen handlar om ett gäng mobboffer som nu är vuxna. De har under sin barndom suttit på avbytarbänken och aldrig fått spela baseball med de andra utan fått spendera sin barndom med kalsongerna på huvudet som en så fint uttrycker sig i filmen. Nu är tiden inne för revansch, en basebollturnering ska hå¨llas och vinnarlaget vinner en helt egen nybyggd arena. Nu är det upp till bevis för bänkvärmarna att visa att de platsar på planen.

I rollerna hittar vi förutom Rob Schneider, David Spade (just shoot me) och Jon Heder (Napoleon Dynamite).
Gillar du kiss och bajs och spark i pungen-humor är detta ett måste för dig. Jag är dock allergisk mot för slut där allt blir precis som man tänkt sig (slutet i bedtime stories får mig att rysa av just den anledningen) och alla lever lyckliga i alla sina dagar och det här var lite så men det gjorde inget på det stora hela.

4 av 5 får den av mig, jag är ett enormt Rob Schneider-fan så betyget kanske är lite partiskt men ja.
Väldigt lättsam och rolig film för hela familjen, se den du med!





Sammanställning

Hej allesammans, jag hade tänkt jag skulle försöka uppdatera bloggen nästan varje dag från och med nu då jag endå inte har något annat för mig :)

Idag har jag sammanställt alla filmer jag recenserat på bloggen sen den startade för nästan exakt ett år sedam.
Titel är till vänster och betyget till höger, filmerna är också sorterade efter betyg och högst betyg högst upp.
Vissa filmer (ca 3 st) har jag förut betygsatt i skalan 1-10 men eftersom alla andra filmer är i skalan 1-5 så har jag ändrat även dessa betyg till denna skala.

Jag har ju inte satt betyg på alla filmer jag pratat om tex alla batmanfilmerna eller mina top 10-listor så de får ni kolla själva efter om ni är intresserade. Jaja här är listgrejsimojset iaf.




Titel:                                             Betyg:

Gran torino                                       5
fight club                                          4,5
district 9,                                          4,5
the prestige                                      4,5
brüno                                               4
16 blocks                                         4
The illusionist                                    4
Arn Riket vid vägens slut                   4
inglorious basters                              4
The day the earth stood still               4
lesbian vampire killers                       4
quarantine                                        3,75
Batman  (från 1989)                          3,5
tropic thunder                                   3,5
the anchorman                                  3,5
The punisher 2,                                 3,5
the cube                                           3,5
terminator salvation,                          3,5
killing room                                       3,5
big stan                                            3,5
Hulk Incredible                                  3
knowing                                            3
harry potter fullblodsprinsen               3
ice age 3,                                          3
watchmen                                          2,5
push                                                  2
benjamin button                                 2
land of the lost                                   2
Wanted                                              2
talang 2009,                                       0

RSS 2.0