Året som varit.

Här sitter jag lite seminostalgisk och tänker tillbaka på året som varit. Det har ju hänt en hel del när man tänker efter lite noggrannare.

Några av årets sportprestationer:

Usain Bolt till exempel, 1,96 lång och väger 95 kg och endå snabb som en raket. Nya världsrekord på båda 100 och 200 meter slog han till med i OS i Berlin på tiderna 9,58 samt 19,19. Större idrottsprestation får man leta efter.

Michael Phelps som fick 8 OS-guld i Beijing fortsatte sin winning streak med 5 VM-guld och ett silver under 2009.

Men idrott är ju inte dirket mitt specialistområde så här kommer vad som hänt innom nöjesvärlden:

Michael Jacksson dog, från att varit fattig och hatad pedofil återfick han sin världsstatus och blev återigen miljonsäljare med sina best-of cd:s och det enda han behövde göra var att dö. Fatta vad nöjd han skulle vara nu om han bara hade fejkat sin död och sitter i ett underjordiskt palats någonstans på en hög pengar och bjuder underåriga på vin i colaflaskor.

En rad andra kändisar har också dött och en av dem är Patrick Swayze. Swayze var mest känd från dirty dancing och ghost från relativt långt tillbaka men medverkar i en rad andra filmer också så som Donnie Darko, Waking up in Reno mf.

En som dog aldeles nydligen (20 december och begravdes på julafton) är Brittany Murphy som känns igen från en rad filmer, Sin City, 8 Mile. Murphy var också musiker till viss del och här bjuder jag på en av hennes låtar som faktiskt är rätt bra om jag får säga det själv.

Oakenfold – Faster Kill Pussycat - Featuring Brittany Murphy Club Mix


Barack Obama blev väl officiellt president i år också om jag inte minns fel, i januari nån gång.
Så nu finns det inga vita huset mer utan bara en svart barack (höhöhö, tack olof för skämtet)
Och han håller nu på att genomföra sin sjukvårdsreform som i alla fall är ett steg åt rätt riktning för dem, socialism ftw! Socialism är INTE = kommunism som de flesta amerikanare verkar tro.

I Sverige tar vi stället kliv bakåt till 60-talet och integritetskränkande lagar så som IPRED och FRA trädde i kraft.
Way to go Sverige mer om just det ämnet orkar jag inte skriva för det har jag skrivit om så mycket redan men jag håller på att skita på mig bara jag tänker på det.

För mig personligen har inte så överdrivet mycket hänt, det har varit mitt i särklass lataste år någonsin.
Hela vårterminen hade jag nästan inga kurser kvar och gick ungefär 3 dagar i veckan till skolan sen efter studenten till nu har jag inte jobbat eller något (förutom sommarjobbet jag hade på tre veckor) utan har bara suttit hemma och softat mig. Så studentet är nog för mig årets mest minnesvärda dag. För er som inte tagit studenten ännu, gå INTE på möss-bajs-påtagningen, det mest världelösa jag gjort.

Årets minnesvärda låtar då. Året har dominerats fullständigt av Black Eyed Peas och Lady Gaga som har spytts ur radiohögtalarna 24/7. Andra som tagit en del plats är Beyonce och Rihanna så årets kvinnliga divor har väl stått för det mesta i musikväg i år.

Årets radioplågor: Boom Boom pow och I've got a feeling med Black Eyed Peas samt Poker Face med Lady Gaga, de var bra till en början men nu har man lessnat (stavning?)

Här är en mashup med alla 2009:s radioplågor :





Den mest minnesvärda ickemusikaliska musikhändelsen från i år måste endå vara Kanye Wests påhopp på Taylor Swift från WMA awards. Ta en titt för er själva om ni lyckats missa det:





Några nice filmer från i år som jag kommer minnas bäst är:
District 9, Avatar, 2012, inglorious basterds, lesbian vampire killers, underworld 3, wolverine, Star Trek, terminator 4, Up, Änglar och demoner, Moon, Transformers 2, Gamer, Surrogates, Paranormal Activity, Taken, Zombieland och Funny People.

Andra filmer jag kommer minnas från 2009 är: Watchmen, Twilight New Moon, knowing, Public enemies, harry potter 6, Gi Joe, Ice age nummer 547.

Årets bästa filmer för mig är:

-District 9
-Avatar
-Inglorious Basterds
-Funny People

Årets antiklimax - Knowing

Årets besvikelse - Watchmen

Årets skräckfilm - Paranormal Activity

Årets mest lönsamma film - Harry Potter 6

Årets skådespelare - Woody Harrelson (som är grym, speciellt i zombieland)

Årets bäst gjorda - delad ettaplats för Transformers 2 och Avatar.1

Årets over the top - G:I Joe

Årets sämsta uppföljare: Alvin and the chipmunks 2

Årets töntigaste filmtitel: Ninja Assassin, den kunde lika gärna hetat super ultra mega ninja power executer ninja murderer assassin infliltrator. Har dock inte sett filmen så kan inte uttala mig om den är bra eller dålig.


Så mycket mer finns nog inte för mig att säga så här, jag har säkert glömt massa viktigta händelser/låtar/filmer men då får ni skriva det i kommentarerna.


God fortsättning och gott nytt år! Vi ses nästa år, Örtmästaren signing out for 2009.



Kommentarer
Postat av: olof

ÄÄÄäääÄäääÄäÄääÄÄä

2009-12-31 @ 16:38:47
Postat av: Henrik

Bra läsning :)

Gott nytt år på dej med!

2010-01-01 @ 15:41:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0