Paranormal Activity 2

Filmen som kallats den läskigaste någonsin är tillbaka och nu med en betydligt större budget.
Ettan kostade 15,000 dollar men genererade så pass mycket pengar att tvåan kunde lägga upp en budget på hela
2,750,000 dollar. Då återstår frågan; blir en film bli bättre bara för att den har större budget?

En familj, en ganska stor sådan, flyttar in i ett hus, ett ganska stort sådant. Två våningar, pool, källare ja
helt enkelt ett hollywoodhus. Familjen får ganska snart inbrott och bestämmer sig för att installera kameror lite här och var, totalt sex stycken. Man får sedan följa huset från natt till natt genom kamerorna, det familjen inte ser.
Sakta men säkert börjar paranormala aktiviteter ske och man får genom övervakningskamerorna till exempel se hur dörren till deras ca treåriga sons rum öppnas av sig själv och hur bäbisleksaken i taket börjar snurra utan att någon rört den (ja fönstret var stängt så det blåste inte). Till sist börjar familjen inse att något märkligt är i görningen och det är inget vanligt spöke de har i hasorna utan inget mindre än en infernalisk demon. Det hela blir en kamp om liv och död.

Det som gör det så läskigt och trovärdigt är att allt man får se genom hela filmen är antingen via övervakningskamerorna eller familjens videokamera som de själva går och filmar med.
Att man inte riktigt vet vad som hemsöker dem. Hade det trettio minuter in i filmen kommit ett stort träskmonster och attackerat huset hade spänningen sjunkit till 0. Hela filmen är gjord på det viset att det är något som händer en helt vanlig familj och som skulle kunna hända vem som helst, man kan relatera till mycket och det gör det hela ännu mer creepy.

Paranormal activity är brilliant på många vis men tvåan saknar en del som ettan har.
Till det dåliga, Paranormal Activity 2 känns mer som en remake av ettan än en uppföljare. Har du sett ettan har du inte mycket att hämta här förutom samma sak fast med större budget dvs lite flashigare scener och fler skådespelare. Blev faktiskt ganska besviken att den var så pass lik ettan som den var.

Men trots det en av de bättre och trovärdigare skräckfilmen på marknaden och en av mina personliga favoriter
inom genren. Ett måste för de som gillar skräck eller inte vill kunna sova på en vecka.

Hade det inte kännts som en remake på ettan hade betyget blivit lite högre men nu fastställer jag 6 av 10.
Tvåan var faktiskt inte lika läskig som sin föregångare.

Svaret på den inledande frågan om en film blir bättre av större budget är så klart en retorisk fråga och svaret är föga förvånande nej.

I love you all and I'll see you guys next time!




Vad kollar du på vovve lilla?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0