Gullivers Resor



Jack Blacks nya komedifilm Gullivers resor är en slags modern tappning av den klassiska boken med samma namn. Gulliver (Jack Black) jobbar på en journalistbyro som postutdelare. En dag av en slump får han chansen att göra ett riktigt resereportage. Han skickas till Bermudatriangeln där han ensam med sin båt skall göra sitt reportage.
Han somnar dock med gasen i botten och innan han vet ordet av det är befinner han sig i en vortex av något slag.
När Gulliver vaknar är han fastsnörad på en strand i landet Lilleputt och dess invånare har tagit honom till fånga. Men Gulliver skall få sin resning och en dag när det kungliga palatset börjar brinna finns det endast en man med tillgång till så mycket vatten på så nära håll. Gulliver bokstavligen pissar på palatset och kungen och blir landets hjälte.
Nu börjar livet som stadens beskyddare men hur skall det gå när en hel nation anfaller Lilleputt?


Det är något speciellt med Jack Black, när man kollar på hans filmer känns det som han är sig själv och inte skådespelar någon. Det känns också som hela manuset är skrivet efter honom (vilket det säkert är också).
Hur som helst ni som sett en film med Jack Black förut (vilket jag har svårt att tro att någon undkommit) vet ungefär vilken galen humor som ni har att förvänta er.
Trovärdiga miljöer och en en hög kända skådespelare bla Bill Connolly, Emily Blunt och Jason Segel.
Annorlunda och ganska intressant, ja på det hela en rätt bra film tycker jag.
Detta är en familjekomedi och dessa har inte potensialen att bli kultfilmer eller vinna oscars etc då de måste hålla sig inom vissa riktlinjer men för ett gott skratt och en och en halv timmes avslappning gör den mycket väl sitt jobb.

Den har betyget 4,6 på IMBD men jag tycker den förtjänar bättre än så och jag är ju självutnämnd filmpresident så betyget för Gulliver's Travels blir.. pamtitipamtitipam...
6 av 10!

Kommentarer
Postat av: Linda Agneryd

Vad kul din blogg verkar vara! kommer med all säkerhet att läsa på din blogg igen! =) Hoppas du har en kul vardag :p

2011-02-23 @ 16:38:58
URL: http://jade.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0