Sucker Punch




Zack Snyder är nog min nya favoritregissör. Det finns en sak han levererar bättre än någon annan och det är spektakulära visuella effekter och scener. Med filmer som Watchmen, 300, Ugglornas rike och Dawn of the dead i bagaget kanske ni förstår vad jag pratar om.
Rent manusmässigt kanske det inte alltid är tiopoängare men här i Sucker Punch lyckas han helt ok i mitt tycke.

Baby Doll är en kvinna på 20 år vars mor dör. På testamentet överlåter hon allt till sina döttrar. styvfadern får ett vredesutbrott och dödar baby dolls lillasyster. Stvfadern ser sedan till att sätta dit henne för dådet och hon skickas till ett mentalsjukhus. Baby doll inbillar sig (eller något..) att det är en teater och tillsammans med de andra flickorna där ska hon genomföra dans och teater för att dra in pengar till ägaren, den tyranniske Blue Jones. Baby doll bestämmer sig för att hon ska rymma och tillsammans med de andra sätter hon upp en plan för att ta sig ut.
Hon behöver fem olika föremål för att kunna rymma och varje gång hon och de andra ska få tag i ett av dem hoppar de in i någon slags spektakulär fantasivärld och det är detta man får se istället för det egentliga "dådet"

Hon slåss mot fem meter långa samuraier med miniguns, ångdrivna tyska soldater och metalliska robotar
och det tillsammans blir en hel gröt av olika genrer; action, äventyr, fantasy, thriller med inslag av cyberpunk och sci-fi.

Sådana här filmer faller ofta på tunn handling men denna handlingen fungerar och den vävs ihop snyggt mot slutet.
Hela miljön med mentalsjukhus och så vidare gör det acceptabelt med deras fantasivärldar.
Musiken från filmen är också underbar och bidrar med mycket stämning och är en av de saker jag gillade mest med den, så plus för det.  Den här låten speciellt var awesome.



Handlingen är tillräckligt bra och filmen känns annorlunda och intressant. Betyget slutar på
6,5/10. Ingen gör filmer som Zack Snyder, det kan jag lova.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0