Pineapple express

Ska inte skriva så mycket just nu, tänkte se B-filmen (mest troligt) "the tournament" ikväll och skriva en lite längre recension om den då.
Just nu tänkte jag prata lite om Pineapple express. En av Seth Rogens alla lite halvbra komedifilmer.

Den handlar i korthet om en kille vid namnet Dale (Seth Rogen) som arbetar som dokumentbud och älskar marijuana och dylikt. Hans dealer har fått in ett väldigt exklusivt gräs kallat "pineapple express" och han är den enda i staden som fått det och därför den ende som säljer det. Dale köper en hög och drar iväg för att leverera ett dokument.
Han sitter i bilen och röker en joint utan för huset när en kvinlig polis och en man med grå kostym går in i huset och skjuter ihjäl killen. Dale som är hög får panik, slänger jointen på gatan och krockar med massa bilar som står parkerade bredvid och kör sedan iväg. Han åker hem till sin dealer och kommer på att han slängde jointen på gatan och eftersom han är den ende som säljer pineapple express måste mördarna veta vilka de var.
Dale och sin dealer börjar en lång flykt, ständigt rökandes och ständigt höga.

Lite småkul film i början, efter ca halva filmen börjar den dock kännas utdragen och man tröttnar på skämten som går i samma stil genom hela filmen. De har lite grann family guy-humor, sånna samtal med seriös ton och resonerande men som endå handlar om något helt märkligt och de som talar är dumma i huvudet. Kanske en lite svår liknelse men så är det i alla fall.

Slutscenen är aldeles för utdragen och vid det här laget vill man bara at filmen ska ta slut, det hade gott och väl räckt om filmen varit 80-90 min, då hade den varit lättsam och rolig nu blir det bara för mycket.

Betyget blir 2 av 5 för pineapple express, kul i början men slutar som en sörja av "cartoon-violence" och nä det är inte bra helt enkelt.

Ja den här recensionen blev visst ganska lång endå, jaja håll utkik efter min the tournament-recension som kommer ikväll eller imorgon.



Kommentarer
Postat av: gustaf Lindgren

bra recension ;D

2009-12-01 @ 00:18:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0