500 Days of Summer

Jag skrev i ett tidigare inlägg om hur lik Katy Perry var en skådespelare jag sett i en trailer.
Well trailern var till just filmen 500 days of Summer och skådespelaren som såg ut som Katy Perry var Zoey Deschanel som spelar Summer i filmen, ja precis, Summer är en person och filmens titel syftar alltså inte på årstiden sommar som man kan tro.

Ja i alla fall, filmen handlar som så ofta en kontorsarbetare (alltid när någon ska porträteras i en film som ensam eller misslyckad är den en kontorsarbetare) vid namn Tom Hansen. Hans jobb är att designa kort till olika ändamål typ grattis på födelsedagen osv.
En dag får hans chef en ny assistent - Summer. Tom blir kär nästan på en gång men Summer är ganska svårflörtad.
När de för första gången träffas på riktigt och inte i hissen eller vid kopiatorn, på en fest säger Summer på en gång att hon inte söker en relation med någon, hon tycker om att vara självständig. Tom som är förblindad av kärleken ger inte upp och till slut mjuknar Summer och de inleder någon slags romans.
Summer insisterar på att hon inte vill ha något seriöst förhållande men Tom har hittat sin själsfrände och tänker inte ge upp.

Det är svårt att beskriva handlingen utan att avslöja för mycket för själva handlingen är just romansen mellan de två personerna och alla små detaljer runtomkring. Från hur de träffades till hur han inte kunde visa sina känslor för henne osv osv.

Det låter som en klassisk tråkig kärleksfilm men det fina med filmen är att det är inte hollywoodkärlek utan
filmen tar en mer seriös och verklighetsinriktad ton. Det är svårt att förklara ni som vill veta måste helt enkelt se filmen för er själva.

Det känns lite som att kolla på nyhetsmorgon berusad, tråkigt men kul endå på något märkligt vis.
En helt klart fascinerande film med mycket baktanke och djupa livsfrågor för den som gillar sånt.


Betyget blir nog 3,5, fin, tänkvärd och lite annorlunda film.



Tom och Summer när de möts för första gången i en hiss på deras jobb.


Kommentarer
Postat av: Gustaf Lindgren

Bra recension som vanligt! Men hur lång är filmen? Är den förutsägbar?

2009-11-11 @ 23:15:35
Postat av: OP

Filmen är ca 90 min. Förutsägbar kan jag nog inte påstå att den är nej, blir verkligen inte som man skulle gissa i slutet, vilket är lite av det fina med filmen.

2009-11-11 @ 23:17:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0