Terminator Salvation

"Förgöraren frälsning" hade premiär i Falun i onsdags och jag var så klart tvungen att se den så tidigt som möjligt så igår (torsdag) var det dags. Nummer fyra i serien och den första utan Arnold i rollistan (typ?). Det är också den första att inte utspela sig i nuitid utan i framtiden, år 2018 rättare sagt. Kriget mellan the rebellion och skynet rasar och mänskligheten är på gränsen till undergång. John Connor (Christian Bale) är nu vuxen och leder rebellerna.

Filmen börjar år 2003 med att man får följa Marcus Wright som är en fånge på väg att bli avrättad, innan han blirr det skänker han sin kropp i forskningssyfte. Det nästa han vet är att han vaknar upp år 2018 och lever igen, han vet inte hur eller varför, vart eller när han är eller vad terminators eller skynet är över huvud taget. Han börjar vandra och kommer till slut till en stad. I staden träffar han en ung kille vid namn Kyle Reese och hans lille kompanion, den stumme Star. Vad Marcus inte vet om är att Kyle Reese är nyckeln till hela framtiden. Kyle Reese är egentligen John Connors pappa och för att kunna vinna kriget måste Johan Connor skicka tillbaka Kyle Reese i tiden till sin egen mamma så att han kan födas. Låter förvirrande men så är det. Utan John Connor kommer det bli svårt att vinna mot Skynet och utan Kyle Reese ingen John Connor.

Filmen är naturligtvis väldigt påkostad och därför är den också väldigt bra gjord med specialeffekter och allt annat. Ganska klassisk hollywoodactionrulle, inget dåligt med det snarare tvärt om. Mycket underhållande film och helt klart sevärd.
Har ni sett de tidigare filmerna tycker jag absolut ni ska gå och se terminator salvation. Inte spektakulärt men mycket bra.

3,5 poäng av 5.



Jag fick inte vara med ;'(  typ...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0