Piraternas inflytande

Datorn och internet är ungefär vad som skiljer dagens samhälle mot 1800-talet. Allt i dagens samhälle är datoriserat och utand datorns och internets hjälp skulle vi ha otroligt svårt att ta del av information, kommunisera och sprida kultur för att nämna några saker. Jag har sagt det förut men vad skulle hända om vi hade förbjudit tvn, radion eller varför inte telefonen. På tvn visas dagligen filmer helt gratis som man dessutom kan spela in och kolla på otaliga gånger, på bibliotek kan man när som helst låna en bok utan att betala ett öre, hur kommer det sig att det är lagligt att låna en ljudbok på biblioteket och kopiera den till datorn men inte bara tanka hem den från internet? Varför skulle det inte kunna vara möjligt att skapa ett liknande system för litteratur och media på internet som för bibliotek? Nya uppfinningar och tillvägagångssätt är vad som tog oss från grotthålorna till höghusen, vi måste inse att det här inte går att stoppa och att göra det skulle inte medföra något annat än en brutal minskning av våra mänskliga rättigheter och integritet samt ta ett steg i fel riktning gällande utveckling.

Ok med detta sagt vill jag bara tillägga att det som kommer hända nu är att folk kommer betala relativt stora summor pengar för att skaffa sig medel att dölja ip etc med, detta kommer leda till att dessa tjänster utvecklas och blir bättre och det i sin tur leder till att de verkliga brottslingarna (knarksmugglare, barnpornografi, predators) och så vidare kommer bli mycket svårare att få tag på. Vad regeringen gör just nu är att borsta dammet under mattan, what goes around comes around. Jag tror nästan alla skulle kunna tänka sig att använda dessa pengar till att tanka filerna lagligt istället om det vore möjligt.

Vad tycker jag om EU? Jag tycker EU är ett stort steg i rätt riktning, genom att samarbeta länder sinsimellan genom till exempel fria tullavgifter kan vi öka handeln och därmed välfärden. Mer jämt fördelad välfärd, rika länder flyttar sina fabriker till fattigare länder och skapar på så vis arbetstillfällen och ökad välfärd där, en del jobb går då så klart förlorade i moderlandet men de extra pengarna företaget tjänar kan användas till nya investeringar här hemma.
MEN (Tony Irwing style) att EU ska rösta igenom telekompaket och andra integritetskränkade lagar till alla länder känns inte som en fördel, fri kommunikation utan rädsla för att bli avnyssnad och bevakad känns som en grundläggande rättighet i en demokrati.

Piratpartiet engagerar sig inte i andra frågor än fildelning och integritet och är ett väldigt trångsynt och oseriöst val. Stämmer och stämmer inte, miljöparitet engagerar sig nästan uteslutande på miljöfrågor, folkpartiet specialicerar sig på skolfrågor, junilistan på att gå ur EU, FI på jämstäldhet mellan könen, SD på imigrationsfrågor, ska alla dessa partier också anses som enkelspåriga och oseriösa då? Piratparitet står varken till höger eller vänster utan kommer använda den här situationen till att få de etablerade partierna att göra något för att avveckla de integritetskränkande lagarna som finns, det bästa partiet på detta kommer piratpartiet att ansluta sig till och det partiet eller sidan kommer ha en betydligt bättre chans att vinna regeringsmakten. Vad kommer piratpartiet att göra i frågor som arbetslöshet, miljö eller annat? det finns redan partier som är breda och specialicerade på sånna här frågor, de som ger bäst förutsättningar för att bryta ned lagar som FRA och IPRED kommer piratpartiet ansluta sig med och rösta med i frågor som inte gäller internet eller integritet.


Det vore otroligt kul om ni ville ställa mig mot väggen lite, vem vet jag kanske ändrar uppfattning helt och blir moderat :)

Vad ser ni för brister i mina tankesätt och argument?
Låt frågorna och kommentarerna välla över mig!

(Kommenterar gör ni aldeles under det här inlägget på knappen kommentera)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0