The Punisher 2

Det var länge sedan jag recenserade en film men nu är det alltså dags igen. The punisher 2 är en fristående fortsättning på filmen the punsiher från 2004.

Handlingen är lika simpel som filmen är blodig. Frank Castle var en vanlig familjeman. Han hade fru och barn och var lycklig men en dag när han var i parken med sin familj bevittnade han av en slump en maffiaavrättning och maffian såg honom och dödade hans familj, vad de inte visste var att Frank överlevde och han svor nu sitt liv åt att rensa stan från all maffia.

Det är handlingen. Resten av filmen handlar om när Frank springer runt och dödar maffiakillar. Så lite mer kan man kräva av handlingen för att det ska vara en jättebra film. För att en film ska vara riktigt bra krävs det en mix av ba story och spännande scener. Spännande scener är  dock något det inte är brist av i den här filmen. Och vad jag gillar är att punisher är en riktigt badass typ och när han skjuter något kommer det verkligen blod, inte som i andra filmer när någon blir skjuten ramlar de bara ihop som att de hade insomnia och fick ett anfall. Han hugger av huvuden med knivar och strimlar folk med shotgun. Det tycker jag är den här filmens styrka, coola actionscener som inte är barnvänliga och får punisher att framstå som den mörka känslokalle "knight of justice" som han verkligen är. Mycket mer finns verkligen inte att säga om filmen om man inte vill sitta och beskriva actionscener, därför blir den här recensionen också lite kortare än vanligt.

Man får inte glömma att det är en film baserad på en serietidning och ärkeskurken är lika läskig som han är ful. Maffiabossen Billy Russoti blir nedputtad i en glaskross av punisher men överlever och vanställs helt. Han sys ihop av en plastikkirurg men är nu full av ärr och ser ut som scarecrow i batman med undantaget att han inte har en påse över huvudet, han ser verkligen ut så. Och när man kommer från en serietidning måste man ge sig själv ett töntigt namn och han yttrar "från och med nu är jag Jigsaw"



Ray Stevensom passar också bra i rollen som Frank Castle även om jag tycker han är lite för gammal. Ni som har sett serien Rome kommer känna igen Ray, han spelar nämligen Titus Pullo där men förutom det är han lite av en underdog i Hollywoodsammanhang och detta är hans första verkligen stora roll som han sköter bra.

betyget blir 3,5 pölar med sönderskjuten hjärnsubstans på golvet av 5.  För tunn handling men bra action.


Ray Stevenson.

Who will punish the punisher?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0