The magnificent Songsmith!

Microsoft släppte ganska nydligen ett program för att skapa egen musik - Songsmith. Med songsmith sjunger man in i en microfon sedan lägger programmet till musik och voila! Ganska finurligt men resultaten kanske inte blir lika lyckade.
Men först ett rage test, klarar ni att se hela songsmithreklamen kan ni kröna er själva zenmästare av inre frid, openetrerbara för ilska och frustration.




Klarade ni att se hela? Förutom att den är extremt irriterande är den också väldigt dålig. Jag hävdar också ganska bestämt att det borde finnas något bättre sätt att beskriva produkten som inte är 4 minuter lång, att sända den här monsterreklamen på tv skulle kosta en förmögenhet, men tanke på att en svensk reklampaus är ca 5-6 minuter lång skulle den här ta mer än halva tiden ensam. Men tur är väl att vi slipper den här i sverige.

Vad har då det här programmet för dördelar? Man kan göra om klassiska låtar till lite lustiga songsmithversioner och det har blivit lite av en meme på youtube att göra det. Man tar bord instrumentalljudspåret från originalversionen av låten och spelar  sången som finns kvar in i songsmith, sedan väljer man en av de olika musikstilarna som finns att tillgå och voila, en nytappning av låten.

någonsin undrat hur Oasis wonderwall skulle låta som technoremix? Songsmith ger svaret.

 

Eller har ni kanske någon gång undrat hur en rocksångare skulle göra sig i ett jazzband? Han låter förövrigt inte helt klok utan rockmusiken i bakgrunden och när all maskulin musik som kompenserar upp för hans brist på manlighet försvinner kan man inte mer än att tycka att Van Halen är ganska gay.



Men man kan ju faktiskt använda songsmith med vilket ljudspår som helst och så här låter Obamas vinsttal med lite bakgrundsmusik:



Lite metallica...



Och sist men inte minst en skön version av Billy Idols Whit Wedding med inspiration från den amerikanska södern...





Och glöm inte kommentera nu era parvlar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0